Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 19.12.2019 07:35:05

Mariborčani izgubili drugič v sezoni

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v 13. krogu 1. DOL za moške pripravili presenečenje. V gosteh so s 3:2 (20, 18, -15, -19, 11) premagali vodilni Maribor, ki je zabeležil šele drugi poraz v prvenstvu.

* Dvorana Tabor, sodnika: Atanasov, Novak.
* Maribor: Dukarić, Herman 8, Hafner, Mulec, Detela 1, Koblar 1, Možič 32, Košenina, Donik, Bračko, Uremovič 11, Kovačič, Planinšič, Bogožalec 9.
* Panvita Pomgrad: Vori, Novak, Vinkovič 1, Vrabl, Drvarič 8, Pulko 28, Flisar 6, Grabar, Bedrač 10, Marovt, Plesec 18, Rojnik 3.


Mariborčanom se naporen razpored tekem, igrajo namreč na treh frontah, že pozna v razpoloženju, najbrž že komaj čakajo na krajši odmor, ki jih čaka za praznike. To pa najbrž ne velja za Sobočane, ki so že pred gostovanjem v štajerski prestolnici pokazali, da se po nekoliko slabšem začetku počasi dvigajo v formi. To so v dvorani Tabor tudi dokazali.

V prvih dveh nizih so z odličnim blokom izkoristili slabši dan Štajercev in povedli z 2:0, za kar so imeli največ zaslug bloker Žan Bedrač, Urban Drvarič, ki je odlično serviral, in v napadu razpoloženi Zlatko Pulko.

Toda Mariborčani so v tretjem nizu vstali od mrtvih. Rok Možič, na koncu z 32 točkami najučinkovitejši igralec tekme, na drugi strani jih je Pulko dosegel 28, je svoje soigralce popeljal do petega niza. V njem je kazalo, da bo prišlo do popolnega preobrata, saj so igralci Maribora prišli do vodstva, toda nato jim je zmanjkalo moči. Bolj se je približeval konec, več je bilo napak, končnica tekme je povsem pripadla Panviti, ki je tako zabeležila osmo zmago, s katero se je utrdila na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike