hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 22.11.2019 13:00:58

S futsalom začeli Mariborčani, Primorci tokrat v košarki

Ana Pirih
Na univerzitetnem ligaškem parketu so zdaj dejavna vsa tri največja univerzitetna središča v Sloveniji. V Mariboru so začeli z Dostop.si futsal ligo, v Ljubljani so v futsalu odigrali že polni 2. krog, na Primorskem je trenutno v ospredju košarka in univerzitetna liga M JOB. Pod okriljem ŠZUL so nastopile še moške košarkarske ekipe in ženske ter moške ekipe v univerzitetni odbojkarski ligi.

sponzorji-za-ekipo_ozko_SUSA_vse_clanice

SPALDING univerzitetna košarkarska liga
V univerzitetni košarkarski ligi (UKL) so bile na sporedu prve tekme v moški predtekmovalni skupini C in D. Lanski prvaki, študenti Fakultete za upravo, so znova pokazali svojo kakovost in tudi v letošnji tekmovalni sezoni ponovno merijo zelo visoko. Na uvodni tekmi so za 8 točk premagali študente Fakultete za računalništvo in informatiko. Bilo je 65:57. Najboljši strelec je bil Andolšek Heine, ki je zbral 18 točk. Najvišjo zmago so si v tem tednu priigrali košarkarji Fakultete za družbene vede (FDV), ki so z 61:29 nadigrali Fakulteto za arhitekturo. Kar trije košarkarji FDV so dosegli dvomestno število točk. Tudi študenti Fakultete za strojništvo (FS) niso imeli pretirano zahtevnega dela, saj so ekipa Fakultete za farmacijo (FFA) ugnali s 60:38. Za zmagovalce je največ točk, 14, prispeval Luka Šutanovac. Zanesljivo so zmagali tudi študenti Ekonomske fakultete, ki so Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo premagali s 55: 37. Žiga Žepič je bil najboljši posameznik »ekonomistov«, saj je k zmagi svoje ekipe prispeval kar 19 točk. Prihodnji teden bodo odigrane tekme v skupinah A in B.

Rezultati Spalding univerzitetne košarkarske lige:
Skupini C in D:
FU – FRI 65:57
FDV – FA 61:29
FS – FFA 60:38
FKKT – EF 37:55

Uhlsport univerzitetna futsal liga
V drugem krogu skupine A smo videli ogromno zadetkov. Kar 33 jih je padlo na treh srečanjih, kar kaže, da so razlike med nekaterimi ekipami res velike, zato bodo morali nekateri pobrskati po seznamu študentov in okrepiti svoje vrste ter svojo formo še dodatno izpiliti na treningih. Do najvišje zmage je prišla ekipa Fakultete za šport (FŠ), ki je z 10:0 premagala novince v ligi, Teološko fakulteto. Pri študentih FŠ so kar štirje igralci dosegli vsaj dva gola. Najbolj razpoložen je bil Matic Zavnik, ki je dosegel hat-trick. Nič kaj bolje se ni godili študentom Fakultete za računalništvo in informatiko, saj so proti Pravni fakulteti izgubili z 2:11. Za zmagovalce sta Nejc Soklič in Luka Kodela zabila vsak po tri gole. Še tretja tekma z visoko razliko se je zgodila med ekipama Zdravstvene in Pedagoške fakultete. Prvi so slavili z 9:0, kar 6 golov pa so zabili v 2. polčasu. V preostalih dveh, bolj zanimivih, tekmah so »ekonomisti« s težavo premagali odlične študente Filozofske fakultete, na katere bo treba še resno računati, kljub temu da letos še niso osvojili točke. Fakulteti za upravo pa se je po obilici nesreče končno nasmehnila sreča v zaključku tekme. Proti Medicinski fakulteti so tekmo v zadnjih minutah odločili v svojo korist. Bilo je 3:1 za Fakulteto za upravo.

Rezultati Uhlsport univerzitetne futsal lige, 2. krog
PF – FRI 11:2 (5:0)
ZF – PeF 9:1 (3:0)
FF – EF pod. 1:3 (1:2)
FŠ – TF 10:0 (3:0)
MF – FU 1:3 (0:1)

DOSTOP.SI futsal liga
Z novim študijskim letom so se začele tudi Študentske športne lige v Mariboru. Univerzitetna športna zveza Maribor jo je odprla s futsal ligo, ki je tokrat pod pokroviteljstvom študentskega informacijskega portala za mlade, Dostop.si. Liga se bo odvijala vse do maja 2020. Futsal liga se je pričela v tem tednu, ko so lahko navijači spremljali prvih pet tekem v športni dvorani na Vrbanski. Na tekmovanje se je prijavilo 11 ekip, kar pomeni, da v vsakem tednu ena ekipa počiva. Tekmovanje v ligi poteka po prirejenih pravilih dvoranskega nogometa. Moštvo sestavlja 5 igralcev (4 igralci in vratar). Tekma traja 30 minut, s polčasom po 15 minutah. Vsaka zmaga prinese ekipi 3 točke. Najvišjo zmago v prvem krogu je zabeležila ekipa Blackjack, ki je DD AMS premagala s 4:1. Zmage v prvem krogu sta dosegli še ŠD Selan in ŠOAM team. Ekipe KOŠ–TRUST, ŠD Meke, PŠK in ŠSSŠD so remizirale. Pri prvih dveh ekipah se je tekma končala z 1:1, pri drugih dveh je bilo 2:2.

Skupinski del lige bo potekal 11 krogov. Nato sledi četrtfinale, kjer se bo pomerilo najboljših 8 ekip. Aprila bodo med seboj tekmovale le še 4 najboljše ekipe, temu bo sledil še napet finale za prvo in tretje mesto. Rezultate in lestvico lahko spremljate na spletni strani Zdrave zabave.

Rezultati DOSTOP.si futsal liga, 1. krog
ŠD Selan - ŠŠK (4:2)
DD AMS - Blackjack 1:4
KOŠ–TRUST - ŠD Meke 1:1
PŠK - Ekipa ŠSSŠD 2:2
No name - ŠOAM team 1:2
Raven ovinek *
*ekipa je bila prosta

Univerzitetna košarkarska liga M JOB
Na Primorskem se je pričela tudi univerzitetna košarkarska liga M JOB. V dvorani STŠ so se pomerile štiri ekipe in sicer, Fakulteta za pomorstvo in promet (FPP), Fakulteta za management (FM), Fakulteta za vede o zdravju (FVZ) ter Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT).

Na prvi tekmi med FVZ in FPP se je pričela zelo agresivno ter borbeno na obeh straneh. Obe ekipi sta na igrišče prišli z veliko motivacijo po zmagi. Prva četrtina je bila zelo zanimiva in enakopravna, vodstvo ekip se je konstantno izmenjevalo. V drugem delu igre so pobudo prevzeli košarkarji FVZ, ki so na odmor odšli s 5 točkami prednosti. Študenti FVZ so odlično nadaljevali tudi v 2. polčasu in razlika se je samo večala. Ekipa FVZ je zanesljivo slavila z 52:43.

Tine Petrič (FVZ) je po tekmi povedal: »Tekma je bila odlična, zelo dober nasprotnik, izkazali so se. Zadovoljni smo s svojo predstavo in prav tako z njihovo.«

Drugo tekmo sta odigrali ekipi FM in FAMNIT. V prvi četrtini sta obe ekipi v napadu delali kar nekaj napak in nista bili preveč strelsko razpoloženi, prva četrtina se je končala z 10:10. V začetku druge četrtine je pobudo prevzela ekipa FM in povedla s šestimi točkami razlike. Ekipa FAMNIT se ni predala in na koncu druge četrtine je znižala vodstvo. Ob polčasu je bilo 20:18 za ekipo FM.

V tretji četrtini so se fantje ekipe FM še dodatno razigrali in z nekaj atraktivnimi akcijami poskrbeli za izdatnejše vodstvo. Ekipa FM je v zadnji četrtini nadaljevala svoj strelski pohod in slavila z visokih 56:27.

Po tekmi je bil Niki Boroja (FM) navdušen nad predstavo svoje ekipe: »Tekma je bila odlična, odlična igra v obrambi, odlično delo soigralcev, noben ni odigral slabo. Imeli smo malo izgubljenih žog. Nasprotniku čestitamo za dobro otvoritev tekme in za dobro borbo. Se vidimo v polfinalu.«

Alan Pehlić (FAMNIT) je po tekmi povedal: »Prvič igramo skupaj, ekipa je na novo sestavljena. Prvi polčas smo odigrali solidno, a se nam je nato ustavilo. Za naslednjo tekmo se bomo poskušali bolje pripraviti in se pokazati v boljši luči.«

Rezultata Univerzitetne košarkarske liga M JOB:
FM - FAMNIT 56:27 (10:10, 20:18, 40:25)
FVZ : FPP - 52:43 (10-13, 26-21, 41-29)

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Evropska unija – socialni skladi, Študentska organizacija Slovenije, Coris asistence d.o.o., Nomago d.o.o. in športni dnevnik EkipaSN.

Galerija
Značke: študenti, šport

Članki iz rubrike