volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 21.11.2019 18:33:35

Srbi, Britanci in Nemci zadnji četrtfinalisti Davisovega pokala

Teniške reprezentance Srbije, Velike Britanije in Nemčije so si kot zadnje zagotovile mesto v četrtfinalu Davisovega pokala v Madridu. Vse tri omenjene reprezentance so slavile z 2:1, Srbi proti Franciji, Britanci proti Kazahstanu, Nemci pa proti Čilu.

Za Srbijo je odločilno točko priigral prvi zvezdnik Novak Đoković, ki je Benoita Paireja premagal s 6:3, 6:3. Pred tem je prvo posamično zmago dosegel Filip Krajinović z uspehom proti Jo-Wilfriedu Tsongaju s 7:5, 7:6 (5). V igri dvojic je Francija slavila po zaslugi Pierra-Huguesa Herberta in Nicolasa Mahuta, ki sta s 6:4 in 6:4 premagala Viktorja Troickega in Janka Tipsarevića.

Že drugi poraz Francije je pomenil, da lanskih finalistov letos, ko Davisov pokal prvič poteka po novem sistemu z zaključnim turnirjem, ne bo med udeleženci izločilnih tekem.


Velika Britanija je napredovala šele po tretjem dvoboju. Jaime Murray in Neal Skupski sta med dvojicami premagala Kazahstanca Aleksandra Bublika ter Mihaila Kukuškina s 6:1 in 6:4. Britance je v vodstvo popeljal Kyle Edmund, ki je premagal Kukuškina s 6:3 in 6:3, na 1:1 je poravnal Bublik, ki je s 5:7, 6:4 in 6:1 ugnal Daniela Evansa. Britanci so osvojili prvo mesto v skupini E, ob tem pa spočili prvega zvezdnika Andy Murrayja.

Nemčijo sta v četrtfinale povedla Kevin Krawietz in Andreas Mies, ki sta v konkurenci dvojic strla Čilenca Marcela Tomasa Barriosa in Alejandra Tabila s 7:6 (3) in 6:3. Nemci so sicer povedli v prvem dvoboju, ko je Philipp Kohlschreiber s 6:4 in 6:3 porazil Nicolasa Jarryja, izid v zmagah pa je poravnal Cristian Garin, ki je bil boljša od Jana-Lennarda Struffa s 6:7 (3), 7:6 (7) in 7:6 (8).

Prvi četrtfinale je na sporedu že danes. Ob 18. uri so začeli igrati Avstralci in Kanadčani. Preostali četrtfinalni pari so v petek. Velika Britanija bo igrala proti Nemčiji, Srbija proti Rusiji in Španija proti Argentini.

Značke: tenis, davisov pokal

Članki iz rubrike