plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

borza nlb ipavec brodnjak glavina bobo Necenzurirano

Brodnjakova NLB je davčna oaza: plačuje manj ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

pj, sf
pj, sf
0 18.10.2019 13:50:22

Na Obali že 22. Čista desetka

Arin Rapuš Jerman
Kakor vsako leto je tudi na letošnji rektorjev dan, ki je za študente prost dan, potekala tradicionalna športno-zabavna prireditev jesenska ČISTA DESETKA, ki jo je organizirala Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in na ta način poskrbela, da študij ni samo študij, ampak nekaj več. Študenti so se v Areni Bonifika pomerili v šestih različnih športih. Najbolje se je odrezala Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, ki je prejela prehodni pokal.

Tudi letos so se dogodka udeležili študentke in študenti Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL). Vse skupaj jih je bilo okoli 200. Predstavniki fakultet so se med seboj pomerili v športno-zabavnih disciplinah in se borili za prehodni pokal, ki se vsako leto tradicionalno podeli na velikem večernem brucovanju. Fakulteta z največ osvojenimi točkami v skupnem seštevku vseh disciplin je postala ponosna lastnica pokala. Predstavniki fakultet so se med seboj pomerili v odbojki, futsalu, košarki, kegljanju, namiznem tenisu in pikadu. Najbolj napeto je bilo zagotovo v prvih treh športih, ki so med študenti najbolj priljubljeni skozi vse leto na rekreaciji. Tam je konkurenca najbolj izenačena, boj za zmago pa traja do zadnjega sodnikovega žvižga.

sponzorji-za-ekipo_ozko_SUSA_256x25-USZP

Po nekaj letih si je prehodni pokal ponovno uspela priboriti Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Drugo mesto je osvojila Fakulteta za turistične študije (FTŠ), na tretje mesto pa se je uvrstila Pedagoška fakulteta (PEF).

Študent Niki Boroja je bil nad dogodkom navdušen: »Kot vsako leto bi tudi letos pohvalil izvedbo jesenske Čiste desetke. Tekmovali smo v nogometu, odbojki, košarki, namiznem tenisu in pikadu. Navdušen sem bil nad dobrim sojenjem in nad tem, da je bilo za nas študente lepo poskrbljeno. Topel obrok, majčka in lepe nagrade. Rad bi pohvalil organizatorje in veselim se prihodnje Čiste desetke!«

Študentka Ana Benedik pa je dodala: »Jesenska Čista desetka zame ni bila le tradicionalni športni dogodek, ampak dogodek, na katerem smo študentje vseh fakultet združili moči. To je odlična priložnost za bruce in ostale študente, saj smo sklenili nova poznanstva, poleg tega pa smo bili športno aktivni. Zabave zagotovo ni manjkalo, zato menim, da je prireditev vredna udeležbe.«

Organizatorji so bili po prireditvi zadovoljni in so se vsem študentom zahvalili za borbenost, dobro voljo in sodelovanje. Prireditev bi bila osiromašena brez agencije Kompas Young, Red Bulla, NK Koper in Mobystyla, ki so za študente pripravili nekaj praktičnih nagrad. Zahvala gre tudi sofinancerjem dogodka: MOK in Športna unija Slovenije ter vsem, ki so pripomogli k izvedbi 22. jesenske Čiste desetke!

REZULTATI 22. Čiste desetke:
ODBOJKA
1. PEF
2. FAMNIT
3. FTŠ

FUTSAL
1. FAMNIT
2. ERAZMUS
3. FVZ

KOŠARKA
1. FAMNIT
2. FTŠ
3. FPP

KEGLJANJE
1. Veronika Kudlačkova (ž) FTŠ
1. Sergi Zarvelo (m) FAMNIT
2. Pia Roblek (ž) PEF
2. Peter Cividini Peloza (m) FHŠ
3. Hana Remeškova (ž) FAMNIT
3. Vladimir Boškovič (m) FAMNIT

NAMIZNI TENIS
1. Jaka Godejša FTŠ
2. Vladimir Bošković FAMNIT
3. Peter Cividini Peloza FHŠ

PIKADO
1. Karolina Faron (ž) FTŠ
1. Emrah Tatarević (m) FM
2. Teja Glavina (ž) FPP
2. Hasan Mahmutagič (m) FAMNIT 
3. Veronika Kudlačkova (ž) FTŠ
3. Matej Hrvatin (m) FTŠ

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Evropska unija – socialni skladi, Študentska organizacija Slovenije, Coris asistence d.o.o., Nomago d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Galerija
Značke: študenti, šport, susa

Članki iz rubrike