Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.10.2019 22:45:25

Kamničani zanesljivo

Calcit
Odbojkarji Calcit Volleyja so v tretjem krogu srednjeevropske lige premagali Maribor.

Calcit - Maribor 3:0  (18, 19, 20)

Kamnik - Športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Tomec (Novo mesto), Valentar (Prevalje).
Calcit Volley: Pereira 1, Hribar, Bregar 14, Koncilja 6, Hebda 14, Jordanov, Planinc, Brulec 4, Kvas, Lakner, Kotnik 9, Štembergar Zupan 7, Lazar, Rotar.
Maribor: Šojanec, Herman, Hafner, Mulec 2, Detela 10, Koblar, Možič 11, Košenina, Donik, Bračko 3, Uremovič 3, Kovačič 1, Planinšič, Bogožalec 1.

Tako kamniška kot mariborska ekipa sta sezono začeli proti ACH Volleyju. Medtem ko so Kamničani v gosteh premagali aktualne državne prvake, so Mariborčani po hudem boju le morali priznati premoč Ljubljančanov. Gostje iz Maribora so praznih rok ostali tudi v Kamniku, tudi po zaslugi zelo dobre igre domače ekipe, ki je prevladovala v vseh elementih igre, največjo premoč pa je imela v bloku (11:2).

Prvo domačo tekmo v sezoni so varovanci Marka Brumna začeli odlično, saj so na servis Maria Koncilje in nato Jan Brulca gostom pobegnili za šest točk (7:1). Po polminutnem premoru so se Mariborčani naredili delni izid 4:0, njihov nalet pa je zaustavil Miha Bregar. Kamničani so nato povedli z 18:12, a se Štajerci niso predali. Približali so se na tri točke (16:19). Gostitelji so končnico odigrali sijajno, po vodstvu s 23:16 pa je bilo jasno, da bodo osvojili prvi niz.

Drugi niz je bil bolj izenačen, vseeno pa so bili Kamničani tisti, ki so prvi prišli do občutnejše prednosti (8:4), vendar se borbeni gostje niso predali. Z asom Filipa Uremoviča so se jim približali na točko zaostanka (13:14), po polminutnem odmoru Marka Brumna in dvema zaporednima točkama Jana Brulca pa je bilo že 19:14 za domačo ekipo. Visoke prednosti Kamničani niso zapravili, za prvo zaključno žogo je poskrbel Bregar, drugo pa je zaključil Andrej Štembergar Zupan.

Mariborčani so tretji niz začeli z vodstvom 4:1, vendar so Kamničani z blokoma Štembergar Zupana in Bregarja povedli s 6:5, po dveh lastnih napakah gostov pa je bilo že 8:5. Ko je bil v napadu uspešen še Domen Kotnik, je bilo na semaforju 13:8 za Calcit Volley, tudi po drugem poldrugem odmoru Sebastijana Škorca v tretjem nizu pa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo.

"Iz uvodnih dveh tekem sezone je še veliko prezgodaj karkoli sklepati. Veseli me, da držimo visoko raven igre in tudi, ko smo v tretjem nizu izgubljali z 1:4, je Brulec nekoliko obrnil podajo, Hebda pa je zaključil nekaj žog, smo hitro ulovili tekmeca. Ves čas smo dobro servirali, je pa res, da so imeli Mariborčani težave na sprejemu, kar nam je olajšalo delo," je po zmagi dejal domači trener Marko Brumen.

"Kamničani so opravičili vlogo favorita, saj so skozi vso tekmo vršili pritisk s servisi, mi pa nismo našli rešitve. Prepričali smo se tudi lahko, da njihova zmaga proti ACH Volleyju ni bila naključje, s takšno igro, ki so jo prikazali danes, brez velikega števila napak, jih je bilo nemogoče premagati. Še tiste priložnosti, ko smo jih imeli, so hitro kaznovali," je po porazu dejal strateg Maribora Sebastijan Škorc.

Značke: mevza, calcit

Članki iz rubrike