Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 18.10.2019 12:40:47

SUSA z novim predsednikom

Predsednik SUSA prof. dr. Igor Lukšič in generalna sekretarka Karmen Šibanc
Srečko Ferlež
15. oktobra je v prostorih Študentskega kampusa potekala volilna letna skupščina Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA). Izglasovano je bilo novo vodstvo. Na mestu predsednika je mag. Patrika Perošo nasledil prof. dr. Igor Lukšič, nova generalna sekretarka pa je postala Karmen Šibanc. Nekaj novosti je tudi v predsedstvu in izvršnem odboru SUSA.

Ob izvolitvi je novi predsednik SUSA prof. dr. Igor Lukšič povedal: »Kot novi predsednik bi rad pospešil delovanje zveze, ki je zasnovana na pozitivnih temeljih in z dobro zastavljenimi programi. Mislim, da sta prejšnja predsednika, dr. Milan Žvan in mag. Patrik Peroša dobro vodila zvezo, zato sam ne nameravam delovanje zveze radikalno spreminjati.«

»Kolikor sem seznanjen z delovanjem zveze je dediščina dobra, zato lahko gradimo na trenutno postavljenih temeljih. Različnih športnih programov za študente je precej in praktično vse je utečeno. Pomembno je, da študentske športne zveze, ki so članice SUSA, kandidirajo za mednarodna študentska tekmovanja in da imamo dobro vertikalno povezanost z mednarodnimi organizaciji v študentskem športu. Študentski šport je zastopan tudi na rektorski konferenci, ker je zasluga dosedanjega predsednika mag. Peroše. To je pomembno za naše nadaljnje delovanje,« je dejal prof. dr. Lukšič.

»Menim, da imam kot predsednik SUSA dobro popotnico in bom v mandatu od 2019 do 2023 naredil vse, da bo zveza delovala tako kot smo si zastavili z izvršnim odborom, ki ga sestavljajo predstavniki vseh članic družine SUSA,« je zaključil novoizvoljeni predsednik SUSA.

Na mestu generalne sekretarke SUSA je Zvijezdana Mikića nadomestila Karmen Šibanc. Dosedanji predsednik Peroša in generalni sekretar Mikić sta se podala novim kariernim izzivom naproti.

Izvršni odbor SUSA je predlagal mag. Mateja Jamnika za novega člana strokovnega sveta RS za šport.

Značke: susa, predsednik

Članki iz rubrike