900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 02.06.2019 11:27:39

Odbojkarska naslova v Ljubljano, v futsalu najboljši Maribor

Vse ženske ekipi, ki so nastopile na DUP v odbojki
Tadej Novak
V Mariboru sta bili izvedeni državni univerzitetni prvenstvi v odbojki in futsalu/dvoranskem nogometu. V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja sta naslov prvakov in prvakinj v odbojki osvojili ekipi Univerze v Ljubljani. V futsalu pa so po streljanju kazenskih strelov na odločilni tekmi študenti Univerze v Mariboru premagali študente Univerze v Ljubljani. Bilo je 3:2. V futsalu in ženski odbojki so 3. mesto zasedli študenti Univerze na Primorskem.

V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru so se za naslov državnih univerzitetnih prvakov v odbojki merili študenti in študentke največjih univerzitetnih središč Slovenije.

sponzorji-za-ekipo_pasica

ODBOJKA
V moški konkurenci sta nastopili samo dve ekipi. Videli smo dvoboj med Univerzo v Mariboru (UM) in Univerzo v Ljubljani (UL). Ekipi sta bili zelo izenačeni, tekmo pa je odločil šele zadnji, 5. niz. Bolje so v tekmo vstopili študenti UL, ki pa so 1. niz dobili šele na razliko, s 27: 25. V nadaljevanju je bila tekma prav tako izenačena, ekipi sta delali precej napak, kar so bolje izkoristili Mariborčani in dobili drugi in tretji niz. V 4. nizu, so dovolj zbranosti in raznovrstnosti v napadu pokazali študenti UL in rezultat v nizih izenačili na 2:2. Zmagovalca je odločil 5., skrajšani, niz. Bolje so začeli študenti UM, povedli z 9:7, a so bili v zaključku niza uspešnejši Ljubljančani, ki so zadnji niz dobili s 15:11. Libero zmagovalne ekipe Gal Hafner je po zmagi povedal: ''Tekma je bila zelo napeta. A pokazalo se je, da sta obe ekipi delali veliko napak. Zmaga je tista, ki je naredila manj napak in je bila v odločilnih trenutkih bolj zbrana. Mislim, da je pri nas odločil bolj raznovrstni napad, saj so imeli Mariborčani samo dva dobra igralca v napadu, mi pa smo imeli nekoliko bolj razporejeno igro v napadu. Pri zaostanku z 1:2 smo morali 4. niz dobiti. Morda smo nekoliko trepetali na začetku niza, a so nam nasprotniki dovolili razviti našo igro, pobegnili smo na 6 točk prednosti in 4. niz zmagali. Tudi v 5. nizu smo bili dovolj zbrani in si zagotovili dovolj prednosti za končno zmago.''

V ženski kategoriji so nastopile ekipe iz vseh treh največjih univerzitetnih središč. Videli smo tri tekme, v katerih so prevladovale študentke Univerze v Ljubljani. Nastopile so na prvih dveh tekmah in naslov osvojile brez praske. Na prvi tekmi so se merile proti ekipi Univerze v Mariboru. Oba niza pa so zanesljivo dobile. Prvega s 25: 9, drugega s 25:11. Tudi v drugi tekmi Ljubljančanke ekipi Univerze na Primorskem niso dovolile presenečenja. Čeprav je trener ekipe UL opravil nekaj zamenjav, so njegove varovanke kljub temu slavile gladko in nasprotnicam prepustile 16 točk v 1. nizu in 14 v drugem. Najbolj napeto je bilo na zadnji tekmi, na kateri sta se za 2. mesto pomerili ekipi Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Bolje so začele Mariborčanke, ki so imele na razpolago več igralk. Prvi niz so dobile s 25:16. Toda borbene Primerke so v 2. nizu, kljub temu, da so igrale brez menjave, prišle do zmage s 25:17. Precej bolje so začele igrati v napadu. Tudi zadnji, 3. niz, je bil izenačen do sedme točke, a po nekaj zaporednih točkah Mariborčank, so le-te naredile razliko, ki so jo zadržale do konca in slavile s 15:9 in v nizih zmagale z 2:1.

Po zmagi na državnem univerzitetnem prvenstvu v odbojki je kapetanka Univerze v Ljubljani Elena Kučej povedala: ''Na začetku tekmovanja nismo točno vedele kakšne nasprotnice lahko pričakujemo. Začelo smo zelo ostro in napadalno in to se je obrestovalo. Na drugi tekmi smo se nekoliko bolj sprostile, kar se je videlo na rezultatu. A kljub temu sem vesela, da se je vse izteklo po naših željah in smo osvojile naslov univerzitetnih prvakinj. Sicer pa ni bilo tako lahko, kot kažete oba rezultata. Zagotovo je bila naša prednost v tem, da smo imeli pred prvenstvom 2 treninga. Gregor Hribar nas je zbral v Kamniku, kjer smo se punce med sabo spoznale in nekoliko uigrale. Tako smo lahko bolj samozavestno stopile na igrišče na prvenstvu. Pohvaliti moram tudi organizacijo tekmovanja, saj je vse potekalo gladko, igralke pa smo bile osredotočene samo na odbojko. Se že veselim nastopa prihodnje leto.''

Rezultati:
ženske
Univerza v Mariboru (UM) - Univerza v Ljubljani (UL) 0:2 (9:25, 11:25)
Univerza v Ljubljani - Univerza na Primorskem 2:0 (25:16, 25:14)
Univerza na Primorskem (UP) - Univerza v Mariboru (UM) 1:2 (16:25, 25:17, 9:15)
KONČNI VRSTNI RED (Ž):
1. Univerza v Ljubljani (UL)
2. Univerza v Mariboru (UM)
3. Univerza na Primorskem (UP)

moški:
Univerza v Mariboru (UM) - Univerza v Ljubljani (UL) 2:3 (25:27, 25:21, 25:18, 20:25, 11:15)

KONČNI VRSTNI RED (M):
1. Univerza v Ljubljani (UL)
2. Univerza v Mariboru (UM)

FUTSAL
V dvorani Vrbanska se je odvijalo državno univerzitetno prvenstvo v futsalu. Tradicionalno so vsa tri univerzitetna središča pripeljala svoje ekipe. Prvi dvoboj sta odigrali ekipi Univerze na Primorskem in Univerze v Ljubljani. Tekma je bila precej enosmerna, saj so imeli ljubljanski študenti boljšo ekipo. Srečanje se je končalo s 5:1 za Univerzo v Ljubljani. Sledil je tekma, ki je ponudila veliko drame. Pomerila sta se lanska finalista: Univerza v Mariboru proti Univerzi v Ljubljani. Tekma je bila zelo napeta, borbena in taktična. Ljubljančani so povedli z 1:0 šele v zaključku drugega polčasa. Mariborčani so vse sile usmerili v napad in v zadnjih sekundah izsilil prekršek nasprotne ekipe. To je pomenilo, da je imela ekipa UM kazenski strel, ki so ga uspešno izvedli. Tako se je redni del končal z 1:1, sledili so kazenski streli. Več mirnih živcev in natančnosti so zmogli igralci Univerze v Mariboru in slavili s 3:2. Na zadnji tekmi so morali Mariborčani proti Univerzi na Primorskem potrdili prigarano zmago proti ekipi UL. Rutinirano so tekmo pripeljali do konca, slavili s 4:1 in osvojili naslov državnih univerzitetnih prvakov za sezono 2018/19. Po tekmovanju je spregovorili predstavnik zmagovalne ekipe Jan Kozar: ''Tekma proti Univerzi v Ljubljani je bila zelo težka. Naša ekipa je igrala dobro. Videlo se je, da smo pred prvenstvom opravili nekaj skupnih treningov, bili smo dobro pripravljeni in primerno izbrani. Za to gredo pohvale novemu trenerju Simonu Šabedru, ki je dodana vrednost ekipi. Mislim, da smo zasluženo zmagali v tem tekmovanju in smo po nekaj letih ''suše'' končno osvojili to lovoriko.''

futsal veselje UM
Zmagovalci DUP v futsalu so postali študenti Univerze v Mariboru
Tadej Novak

Tekmovanje v futsalu šteje kot kvalifikacije za napredovanje na evropsko univerzitetno prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo med 15. in 23. 7. 2019 v mestu Braga na Portugalskem ter odbojki, ki bo potekalo med 26. 7. in 2. 8. 2019 v mestu Lodz na Poljskem.

Rezultati:
moški:
Univerza na Primorskem (UP) - Univerza v Ljubljani (UL) 1:5
Univerza v Mariboru (UM) - Univerza v Ljubljani (UL) 1:1* (3:2)
Univerza v Mariboru (UM) - Univerza na Primorskem (UP) 4:1
*po kazenskih strelih

KONČNI VRSTNI RED:
1. Univerza v Mariboru (UM)
2. Univerza v Ljubljani (UL)
3. Univerza na Primorskem (UP)

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Arc Kranj d.o.o., Nomago d.o.o. 

06b-studentski-tek-na-grad-2019_grafike_oglas-EKIPA

Članki iz rubrike