ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

sta
sta
0 01.06.2019 17:04:17

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova drugi v Duisburgu

www.alesfevzer.com
Slovenski kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu zasedli drugo mesto v dvojcu na 500 metrov. Na prvi tekmi svetovnega pokala v Poznanju sta bili na tej razdalji tretji.

Tokrat sta zaostali le za Francozinjama Manon Hostens in Sarah Guyot, ki sta bili hitrejši za štiri desetinke sekunde. Tretje mesto sta osvojili Belgijki Hermien Peters in Lize Broekx.

"Tekma še vedno ni bila perfektna. Iz tekme v tekmo se še učiva nove stvari. To je bila najina zadnja tekma na 500 metrov pred svetovnim prvenstvom in upam, da do takrat še popraviva to, kar nama manjka. Imava še skoraj tri mesece časa. V Poznanju sva bili tretji, tu drugi in Szeged ... ena," je povedala Ponomarenko Janićeva.

Anja Osterman je dodala: "Kot je rekla že Špela, tekma ni bila perfektna. Ta dva vikenda se ravno ne najdem. Kljub temu, da veslanje ni tako dobro, je še vedno dovolj za medalje, tako da če bova še napredovali, mislim, da bo do svetovnega prvenstva še bolje in če bo šlo po vrstnem redu, bo tam zlata medalja."

Danes sta Primorki veslali še v kvalifikacijah na 200 metrov in se s prvim mestom kvalifikacijske skupine zavihteli v nov finale A (jutri ob 12.22).

Na isti razdalji sta prvič v dvojcu skupaj nastopila tudi Vid Debeljak in Rok Šmit in se izkazala z drugim mestom v skupini, kar jima je prineslo neposreden preboj v nedeljski finale A (ob 12.52).Šmit pa je že nastopil tudi v finalu B na 500 metrov in bil deveti oziroma skupno 18. Že dopoldne sta Šmit in Debeljak veslala v polfinalu K1 na 200 m. Debeljak je tam osvojil četrto mesto, Šmit pa je bil deveti.

To je pomenilo, da je popoldne Debeljak veslal v finalu B na 200 metrov, kjer je v cilj priveslal kot peti in se bo tako iz Nemčije poslovil s končnim 14. mestom na tej razdalji. Šmit je bil v finalu C deveti, skupno 27.

Jošt Zakrajšek je veslal v finalu B na 1000 metrov in bil tam sedmi oziroma skupno 16.

Mia Medved je zjutraj nastopila v polfinalu na 200 m in bila v svoji skupini zadnja, se uvrstila v finale C, kjer pa je bila sedma oziroma skupno 25.

Nastopila je še v polfinalu na 500 m. V svoji skupini je bila zadnja in bo v nedeljo veslala v finalu C.

Članki iz rubrike