madagaskar Svet24.si

FOTO: Janko Gabrič za simbolično nadomestilo v ...

bratje fratar, katra, donacija, slovenj gradec Svet24.si

Trojno presenečenje za brate Fratar in dobrodelno...

20220424-01134542 Necenzurirano

Sandi Češko, drugi najbogatejši Slovenec, je v ...

cvikl legan vila m24 pl Reporter.si

Milan Cvikl razkriva, zakaj v ločitvenem postopku...

prometna nesreca Ekipa24.si

Nogometaši preprečili katastrofo po verižnem ...

Everybody loves Raymond Odkrito.si

Tragično ozadje srečne družine

Lovro Kos, Ziga Jelar, Timi Zajc Anze Lanisek 23 pm Ekipa24.si

Šok iz Planice! Naš izvrstni letalec in lanski ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 24.05.2019 13:05:37

Košarkarji Univerze v Ljubljani potrdili primat, v boksu najboljši Knific, Zdolšek in Dornik!

Vsi udeleženci DUP v košarki
Tadej Novak
V Hali Tivoli je bilo izvedeno državno univerzitetno prvenstvo v košarki, na bližnjem Študentskem kampusu (ŠK) pa je potekalo državno univerzitetno prvenstvo in odprto prvenstvo ŠK v boksu. V košarkarskem obračunu so študenti Univerze v Ljubljani z 81:71 premagali kolega z Univerze na Primorskem. V boksu so državni univerzitetni prvaki postali Jernej Knific, v kategoriji do 69 kg, Rok Zdolšek je bilo najboljši v kategoriji do 75 kg, v najtežji kategoriji prvenstva, do 81 kg, pa je slavil Kevin Dornik.

Zaradi odsotnosti košarkarske ekipe Univerze v Mariboru smo na državnem univerzitetnem prvenstvu v košarki videli samo eno tekmo.

logo-sponzorji2019

DUP v košarki
V Hali Tivoli je bil 1. polčas precej izenačen, saj so Ljubljančani vodili po prvi četrtini samo z dvema točkama prednosti (19:17). Do konca 1. polčasa so študenti Univerze v Ljubljani povišali prednost za vsega dve točki. Pri Primorcih je bil najbolj nevaren Siniša Miličevič z 8 točkami.

V 2. polčasu so študenti Univerze v Ljubljani izkoristili daljšo klop in pomembno razliko naredili v treti četrtini, ki so jo dobili z 22:10. V zadnjem delu igre so se Primorci nevarno približali, potem ko je joker s klopi Tine Petrič dosegel 8 zaporednih točk. A Ljubljančani so zadržali prednost in s kolektivno igro, kar pet igralcev je doseglo več kot 9 točk, prišli do zmage z 81:71. Poleg Gašperja Jordana Rojka sta dvomestno število točk dosegla še Grega Sajevic (oba študenta Fakultete za družbene vede) in Anže Vinazza, študent Fakultete za šport.

»Rad bi čestital svoji ekipi kot tudi nasprotnikom za dobro igro. Prvi polčas je bil zares nekoliko napet, prav tako so se nam Primorci proti koncu tekme približali, a zdi se mi, da smo skozi vso srečanje držali vajeti igre v svojih rokah. Igrali smo podobno kot vsako leto: dovolj za zmago. Mislim, da smo bili toliko boljši, da tekme ne bi mogli izgubiti. Upam, da se bo letos na Univerzi zbralo dovolj denarja, da bi lahko šla ekipa tudi na evropsko univerzitetno prvenstvo (EUP),« je po tekmi povedal Gašper Jordan Rojko (FDV), najboljši strelec ekipe Univerze v Ljubljani.

Pri primorskih študentih sta izstopala Simon Tratnik in Andrej Volk, študent Fakultete za management, Univerze na Primorskem pri zmagovalni ekipi pa je bila večina igralcev precej strelsko uravnotežena.

Simon Tratnik, študent Pedagoške fakultete, Univerze na Primorskem, je bil najboljši strelec na strani Univerze na Primorskem. Dosegel je 19 točk. »Najprej bi rad pohvalil organizatorja za dobro izvedbo tekmovanje. Vse je potekalo gladko, tudi tekma je minila brez nepotrebnih provokacij. Izkušnja je bila zelo dobra. Tudi mene je presenetilo, da smo se zelo približali ljubljanski ekipi v zaključku tekme. Malo smo upali, da bi prišlo do preobrata, a se je na koncu pokazala naša slabša fizična pripravljenost, kar je nasprotnik izkoristil in zmagal. Videlo se je tudi, da so bili člani Univerze v Ljubljani bolj uigrani, saj sem jaz z mojo ekipo igral sploh prvič.«

Končni rezultat:
Univerza na Primorskem (UP) - Univerza v Ljubljani (UL) 71:81 (34:49)
Strelci za UL: Jordan Rojko 13, Sajevic 12, Vinazza 10, Ribnikar in Fižuleto 9, Košir 8, Savič in Pristovnik 6, Jakovina in Butala 4;
Strelci za UP: Tratnik 19, Volk 15, Miličević 10, Petrič 8, Boroja 7, Habulin 6, Klepač 4, Kosin 2;
Člani ekipe Univerze v Ljubljani imajo možnost nastopiti na EUP v Poznanu, ki bo letos med 20. in 27. junijem.

DUP v boksu
Slovenska univerzitetna športa zveza je organizirala Odprto prvenstvo Študentskega kampusa in državno univerzitetno prvenstvo v boksu. Izvajalec tekmovanja je bil FCL – Fight club Ljubljana, ki je na Študentskem kampusu drugo leto zapored pripravil boksarsko tekmovanje na prostem.

V najlažji moški kategoriji smo videli borbo med Jernejem Knificem, študentom Fakultete za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani in Jakobom Kosmačem (Fakulteta za organizacijske vede, Univerza v Mariboru). Bolje je začel Jernej Knific, a je v drugi rundi, zaradi padca fizične pripravljenosti, prepustil pobudo nasprotniku. Zadnja runda je bila precej izenačena. Sodniki so zmago pripisali Jerneju Knificu, ki je po dvoboju povedal: »Z borbo sem zadovoljen, saj sem v vseh treh rundah poskušal boksati konstantno. Sredi dvoboja me je nekoliko »pobralo«, a sem kljub temu zmagal. V zadnji rundi bi si želel nekaj več aktivnosti in več čistih udarcev. To sta segmenta borbe na katerih moram delati v prihodnosti.«

V kategoriji do 75 kg smo videli dve borbi. Ker boksar ne more boksati dva dvoboja v enem dnevu, sta bila dvoboja za prvo in tretje mesto delegirana. V boju za bron sta se v treh rundah po 3 minute pomerila Matic Okorn, študent Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani in Uroš Matko. Po zdravniški prekinitvi borbe je zmagal Matic Okorn. V drugi borbi v kategoriji do 75 kg je bil Rok Zdolšek, študent Šolskega centra Celje – Višje strokovne šole, boljši od Timoteja Markuša, ki obiskuje ŠC PET - Višja strokovna šola. Zdolšek je bil skozi celotno borbo boljši in slavil po soglasni sodniški odločitvi.

Tudi v najtežji kategoriji prvenstva smo videli dva obračuna. Borila sta se Nik Poličar, študent Fakultete za organizacijske vede, Univerza v Mariboru in Kristjan Samsa. Šlo je za dvoboj odprtega prvenstva ŠK v katerem je slavil Kristjan Samsa. Nik Poličar je kot treti najboljši študent v kategoriji do 81 kg prejel bronasto medaljo. V zadnji borbi dneva na Študentskem kampusu sta v ring stopila Kevin Dornik (ŠC Celje – Višja strokovna šola) in Luka Mejač, študent Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani. Borba je bila zelo izenačena, padlo je nekaj težkih udarcev, boksarja pa sta zdržala vse tri runde. Na začudenje poraženca so sodniki zmago dodelili Kevinu Dorniku, ki je po boju povedal: »Borba je bila zelo napeta. Do konca nisem bil prepričan v zmago. Padlo je nekaj težkih udarcev, sam sem se potrudil maksimalno, čeprav sem čutil nekaj utrujenosti od sobotnega obračuna. Mislim, da je bila moja prednost v moči. Tehnično sem bolj dovršen. Prav tako nisem rinil v ''clinch'', ampak sem se zanašal na svoje udarce.« 

Končni vrstni red:
kategorija do 69 kg:
1. Jernej Knific (FRI, UL)
2. Jakob Kosmač (FOV, UM)
kategorija do 75 kg:
1. Rok Zdolšek (ŠC Celja – VSŠ)
2. Timotej Markuš (ŠC PET – VSŠ)
3. Matic Okorn (FF, UL)
kategorija do 81 kg:
1. Kevin Dornik (ŠC Celja – VSŠ)
2. Luka Mejač (FDV, UL)
3. Nik Poličar (FOV, UM)

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Študentski_tek_na_grad_2019_FB_reklama

Članki iz rubrike