dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

veronika ročeva Svet24.si

FOTO: "Otroci so umrli tu"; Rusinja z razgaljenimi...

nebesni svod Petisvet.si

Tedenski horoskop od 17.6. do 23.6. 2019

marjan šarec Svet24.si

Poslanci sprašujejo, Šarec odgovarja: S takšno ...

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

ku
ku
6 24.05.2019 07:22:12

Šokanten zapis ITALIJANSKEGA časopisa o SLOVENSKEM uspehu: Naši mali bratranci to počnejo z ...

Primož Roglič
Profimedia
Ves svet govori o velikem uspehu slovenskega kolesarstva - na Giru sta v vodstvu kar dva Slovenca.

Kdo bi si mislil, da bosta pred odločilnim tednom na slovitem Giru v vodstvu kar dva slovenska kolesarja?! Po izjemni predstavi se je do rožnate majice prebil Jan Polanc, tik za njim pa je Primož Roglič, ki je še pred začetkom dirke po Italiji veljal za enega od glavnih favoritov za končno zmago.

In če gredo ti uspehi Slovencev mnogim v nos, pa je z izjemno analizo postregel sloviti Corriere dello Sport, ki je izluščil bistvo tega uspeha in ki ga vidi v športni kulturi, inteligenci in precej boljšem vključevanju mladih kot v Italiji. "Smešno je, da ima Slovenija le 33 profesionalnih kolesarjev, kar je en odstotek vseh profesionalnih kolesarjev. Kljub temu pa dominirajo na Giru in še kje. Po tem, ko je Pogačar zmagal na dirki po Kaliforniji, naši bratranci kraljujejo na Giru z Janom Polancem in Primožem Rogličem," je začel sloviti italijanski dnevnik.

In se seveda dotaknil vzroka za takšen velikanski uspeh slovenskega kolesarstva: "izjemna športna kultura že na mladinski ravni, vključevanje popolnih začetnikov je veliko bolj pametno kot pri Italijanih, Rogliča so na primer 'ujeli' med smučarskimi skakalci. Tu so še številni treningi, lačni so zmag."

Članki iz rubrike