anakonda, formosa reka Svet24.si

VIDEO: Potapljača zaplavala z orjaško anakondo

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

61-letni hollywoodski zvezdnik bo še šestič očka

dreamstime_m_62120301 Svet24.si

4 glavne skrbi, ki ženskam ponoči ne dajo spati

prijave Svet24.si

Kdo ve, kam gledajo slovenski inšpektorji?

profimedia-0251964445 Odkrito.si

Kako nevarne so industrijsko predelane maščobe?

kmetija-2019 Njena.si

Je osvajanje fantov v resnici njena strategija?

vatroslav tijan Njena.si

Ljubezen na vasi: Vatroslav utrpel hudo nesrečo!

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 24.05.2019 07:19:00

Zdaj nad Hrvate

Slovenci so slavili veliko zmago nad Slovaki na krilih Janžeta Lužana. Za njimi je kratka, toda sladka noč. Petek se je že začel, ko so igralci prišli v hotel v Plznu. Malo po sedmi uri pa so bili ponovno v Ledeni Dvorani v Rokycanyju.
Pred slovensko reprezentanco je nov izziv, južni sosedje, Hrvatje. V nobeni reprezentanci ni skrivnosti. Oboji se še kako dobro poznajo. In na tej tekmi ni favorita. Motivacije pa je tako ali tako več kot dovolj. Dobro pa se ve, kaj prinaša zmaga. Zaključni boj za kolajne. Edina stvar je, da lahko trenerja malce premešata postavi. Tako se nam obeta ponovno vrhunska in po vsej verjetnosti zelo izenačena tekma, na kateri bodo ponovno trpeli živci. V slovenski ekipi ni skrivnosti. Recept za današnjo tekmo je popolnoma enak kot včerajšnji. Napad in boj za vsak kegelj. Ter pustiti srce na stezi. Dodatna moč pa bodo navijači, ki bodo kljub hripavosti, še bolj glasni kot so bili proti Slovakom.


Nemke so favoritinje, toda?
Takoj po koncu prvih dveh četrtfinalnih tekmah, bo na sosednje steze stopila slovenska ženska reprezentanca. To naj bi bilo malo pred dvanajsto uro. Nasprotnice so Nemke, slednje pa so seveda favoritnje na tej tekmi. Stara športna modrost pa pravi, da favoriti ne zmagujejo vedno. Kot je žoga okrogla, je tudi krogla. Tega se v slovenski ekipi ravno tako zavedajo. Slovenska dekleta, ki imajo za sabo kratko noč, ker so navijale za moške kolege, se bodo v tekmo podale s prepričanjem, da nimajo kaj izgubiti, dobijo pa lahko mnogo. Vse bodo poizkušale izvleči iz sebe maksimum, obenem pa pritiskati na nasprotnice. Trener Albin Juvančič se bo tik pred tekmo odločil, v kakšni postavi se bodo lotili Nemk. V sebi pa premleva načrt, kako bi postavil kakšno zanko nasprotnicam: "Nemke so absolutne favoritinje. Toda mi bomo odločno krenili v tekmo. Ponovno računam na maksimalni pristop in zbranost igralk. Upam, da nam tokrat stekla tudi igra. Le tako lahko pridemo tudi do boljšega rezultata. Želim si, da bi dekleta dala vse od sebe, saj v tem primeru ne morem biti razočaran. Na koncu bomo videli kam nas bo to pripeljalo. Smo optimisti in si želimo najboljše.«

Članki iz rubrike