Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 19.04.2019 14:07:55

Kuharičeva 0.2 kroga do državnega rekorda z zračno puško

Udeleženci državnega univerzitetnega prvenstva v streljanju
Srečko Ferlež
V Železnikih je bilo državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v strelstvo z zračnim orožjem. V disciplini zračna pištola, 10m je pri ženska slavila Jagoda Tkalec. Pri možkih je bil najuspešnejši Sašo Stojak. V disciplini zračna puška, 10m je bil najnatančnejši Nejc Klopčič, najboljši rezultat pa je postavila prvakinja v ženski kategoriji Urška Kuharič, ki je zadel 629,0 krogov. V Ljubljani je potekal finalni dan v Univerzitetni odbojkarski in futsal ligi. V futsalu so slavili študenti FKKT, v moški odbojki Ekonomska fakultete, v ženski pa Fakulteta za šport.

Na državnem univerzitetnem prvenstvu v streljanju je nastopili 14 strelcev in strelk iz 13 različnih višje- in visokošolskih zavodov.

sponzorji-za-ekipo_ozje


DUP v streljanju z zračnim orožjem
Prvi so nastopili strelci s pištolo, ki so imeli na voljo 60 strelov. Pri ženskah je bila edina predstavnica Jagoda Tkalec (Fakulteta za družbene vede, UL), ki je zadela 551 krogov, a z rezultatom po tekmovanju ni bila najbolj zadovoljna. »Pričakovala sem nekoliko boljši rezultat, saj sem v zadnjem času veliko trenirala. Najprej sem se ubadal z izzivi strelišča, saj se mi je precej bleščalo, poleg tega sem si želela več, saj sem bila edina ženska med samimi fanti. Pritisk ni bil prehud, saj sem ga vajena tudi z drugih tekem. Samo od sebe namreč vedno veliko pričakujem.«

V moški konkurenci zračne pištole je bil najuspešnejši Sašo Stojak, študent Akademije za multimedije, ki je zadel 567 krogov in za 6 krogov prehitel drugo uvrščenega Jožeta Čeparja iz Višje šole ŠC PET, še enega preteklega udeleženca mednarodnih univerzitetnih tekmovanj. Na tretje mesto se je uvrstil David Rožman, študent Fakultete za strojništvo (FS). Po zmagi je Stojak povedal: »Na začetku tekme sem se precej boril s samim seboj in s svetlobo na strelišču. Sredi tekmovanja sem se umiril in dosegel rezultat, ki je odraz dela na tekmi in predhodnih treningov. Na prihajajoči univerzijadi v Neaplju si želim narediti optimalen nastop in iz sebe izvleči najboljše strelske lastnosti in s tem upam tudi na dober rezultat.«

V kategoriji zračna puška je nastopilo devet študentk in študentov. Pri ženskah smo videli nekaj dobrih rezultatov. Najboljše tri je ločilo 8 krogov. S 629 krogi je bila najnatančnejša Urška Kuharič, študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Mariboru, ki je zgolj za dve desetinki zgrešila državni rekord v tej kategoriji. »Ne morem reči, da s tekmo nisem zadovoljna, saj 629,0 krogov ni slab rezultat, a na začetku tekme je kazalo še boljše. Glede na to, da sem se v zadnjem obdobju borila sama s seboj in svojimi težavami, lahko rečem, da je to odličen rezultat. Mislim, da lahko do univerzijade v Neaplju dodam še kakšen krog in da bi lahko svojo streljanje še nekoliko dodelala. Trenutno imam na treningih super rezultate, na tekmah pa si želim še kakšen krog več.«

Na drugo mesto pri ženskah se je uvrstila Klavdija Jerovšek, študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Ljubljani, ki je s 626,4 krogi za dobrih 5 krogov prehitela tretje uvrščeno Suzano Lukić iz Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes, Ljubljana.

V moški kategoriji zračna puška 10m je bil najboljši Nejc Klopčič, ki je s 621,5 krogi svoj mladinski državni rekord zgrešil za 1,3 kroga. Študent FRI, UL je bil od drugo uvrščenega Erika Kandareta (FDV, UL) uspešnejši za dobrih 9 krogov, tretji Domen Jarni (FS, UL) pa je uspel zadeti 609,2 kroga. Po zmagi na DUP v streljanju je Klopčič povedal: »S tekmo sem zadovoljen. Sicer bi lahko bolje streljal v 5. seriji, ko sem nekajkrat slabo ustrelil, a s končnim rezultatom sem zadovoljen.«

Najboljša dva iz vsake kategorije sta si pridobila pravico nastopa na 30. poletni univerzijadi v Neaplju, ki bo v mesecu juliju 2019.

FINALE Uhlsport UFL 2018/19
V Športni dvorani Baza so se najboljše štiri ekipe Uhlsport univerzitetne futsal lige (UFL) potegovale za medalje v letošnji sezoni. Najprej sta se za končno 3. mesto pomerili ekipi Fakultete za gradbeništvo in geodezijo (FGG) ter Zdravstvene fakultete (ZF), slednji so najbolje odigrali redni del tekmovanja, a jih je v polfinalu presenetila ekipa FKKT. V boju za 3. mesto je imela ekipa ZF glasno podporo s tribun. Tekma je bila izenačena, a so igralci ZF na krilih Andraža Furlana na odmor odšli z dvema goloma prednosti. Nogometaši FGG se tudi v 2. polčasu niso predali, a je bila individualna kakovost na strani Zdravstvene fakultete, ki je zmagala s 5:2. Tri gole za dobitnike bronastih medalj je prispeval Andraž Furlan.

V boju za naslov prvaka Uhlsport UFL sta s pomeril Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) in aktualni prvaki s Fakultete za šport (FŠ). V finalu smo po pričakovanju spremljali izenačen futsal. Prvi polčas je minil brez zadetkov, najlepšo priložnost pa so si priigrali študenti FŠ. Slednji so v drugem delu igre še močneje pritisnili na nasprotnik in v vrstah FKKT je bil zaradi grobega prekrška izključen Zibelnik. Takoj po vrnitvi igralca FKKT v igro je Patrik Čujec popeljal FŠ v zasluženo vodstvo. A »Kemiki« se niso predali in rezultat izenačili po kazenskem strelu, ki so ga dobili zaradi 5. prekrška nogometašev Fakultete za šport. Zadel je Nik Smrkolj. Do konca rednega dela se rezultat ni spremenil, zato so sledili kazenski streli. Pri FKKT sta bila uspešna Smrkolj in Belak, pri FŠ samo Lojen in tako so nogometaši Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo zmagali s 3:2 in osvojili naslov prvaka UFL za sezono 2018/19.

Na koncu finala so izbrali tudi najkoristnejšega igralca UFL. To je postal Matic Vivod Belak (FKKT). Najboljši strelec tekmovanja pa je bil Matic Povh (MF).

Tekma za 3. mesto:
FGG - ZF 2:5 (0:2)

Finale:
FKKT – FŠ 3:2*, 1:1(0:0)
* - kazenski streli

109-29-futsal
Zmagovalci Uhlsport UFL: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Nejc Hribernik


FINALE M&M's UOL 2018/19
Finalni dan univerzitetnih lig v Ljubljani so v Športni dvorani Baza zaključili odbojkarji v univerzitetni odbojkarski ligi (UOL). V boju za 3. mesto v ženski konkurenci sta se merili Medicinska fakulteta (MF) in Fakulteta za farmacijo (FFA). Študentke MF so bile od prve točke dalje odločene, da bodo tekmo zmagale. Prvi niz so dobile na 14, v drugem je bilo sicer bolj izenačeno, a so »Medicinke« pokazale več zbranosti in drugi niz dobile s 25:23.

Pri moških sta se za bronaste medalje udarili ekipi Fakultete za elektrotehniko (FE) in Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI). Ker so bili študenti FE v polni postavi, so na celotnem dvoboju dominirali. Prvi niz so bodili na 17, drugega na 12 in tako zanesljivo ubranili lansko 3. mesto.

V ženskem finalu sta se pomerili najboljši ekipi iz skupine A. V rednem delu tekmovanja so odbojkarice Fakultete za šport z 2:0 ugnale Zdravstveno fakulteto. Nič drugače ni bilo v velikem finalu, v katerem so imel študentke ZF precej težav s sprejemom. »Difovke« so v 1. nizu nasprotnicam prepustile 13 točk, v drugem, bolj izenačenem, pa 15 točk.

V finalu moškega dela UOL so se lanski prvaki, študenti Ekonomske fakultete, pomerili z edino neporaženo ekipo letošnjega tekmovanja, ekipo Fakultete za strojništvo. Slednji so bolje začeli finale, a so s serijo točk »Ekonomisti« pobegnili nasprotnikom in prednost zadržali do konca 1. niza. V drugem delu so študenti EF hitro povedel z 8:1, a so se zagrizeni »Strojniki« vrnili (16:15). Zaključek finala so bolje odigrali odbojkarji EF, ki so brez težav, s 25:20, osvojili tudi 2. niz in ubranili naslov univerzitetnega odbojkarskega prvaka.

Najkoristnejša igralka sezone je postala Nika Čotar, študentka Fakultete za šport, pri moških pa je bil izbran prosti igralec Ekonomske fakultete Simon Košir.

Tekma za 3. mesto:
ženske:
MF – FFA 2:0 (25:14, 25:23)
moški:
FE – FRI 2:0 (25:17, 25:12)

Finale:
ženske
FŠ – ZF 2:0 (25:13, 25:15)
moški:
FS – EF 0:2 (17:25, 20:25)

Polfinale Spalding UKL
V Spalding univerzitetni košarkarski ligi (UKL) so v moški konkurenci igrali oba polfinala obračuna. Na prvem dvoboju so lanski prvaki, Fakulteta za upravo (FU) igrali proti Fakulteti za družbene vede (FDV). Slednji so bolje začeli tekmo in povedli z 11 točkami, a je ekipa FU že do polčasa rezultat preobrnila. Tudi v drugi polovici tekme so prevladovali košarkarji FU, ki jim je stekel met za tri točke in na ta način so zadržali prednost do konca in slavili z 62:58.

Drugi polfinale med Medicinsko fakulteto in Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo je bil še precej bolj napet. Obe ekipi sta se menjavali v vodstvu in vsaka četrtina se je končala z vodstvom druge ekipe. Sicer so študenti MF dve minuti pred koncem tekme vodili za 7 točk, a so nepopustljivi študenti FGG 10 sekund pred koncem z metom za tri točke prišli do vodstva s 54:53 in ga zadržali do konca.

V ženski skupini C je Fakulteta za farmacijo s 77:53 premagala Filozofsko fakulteto.

Finalni dan Spalding univerzitetne košarkarske lige za moške in ženske bo odigran 24. 4. 2019 v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana.

Polfinale UKL - moški:
FU – FDV 62:58
MF – FGG 53:54

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Galerija

Članki iz rubrike