stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 01.03.2019 12:39:02

Slovenci pripravljeni na prve nastope na Univerzijadi

Večina slovenskih športnic in športnikov je že v Krasnojarsku, kjer pričakujejo prve nastop. Po otvoritveni slovesnosti bodo najprej v smučino stopile smučarke tekačice, pol ure za njimi pa bo šlo zares pri alpskih smučarkah, ko bodo vozile slalom. Vsi tekmovalci so po prilagoditvi na novo okolje zadovoljni z namestitvijo, pogoji za treninge in celotno organizacijo 29. zimske univerzijade.

Kot prvi so v univerzitetno vas prišli alpski smučarji. Po namestitvi so imeli smučarke in smučarji priložnost spoznati tudi proge, kjer bodo nastopali. Po prihodu s prvega treninga je Ven Florjančič povedal: ''Šlo je za spoznavni trening, saj nam niso dovoli trenirati na progi, kjer bo potekal superveleslalom. Pripadajoči objekti so dobro urejeni, saj gre za nove stavbe in prostore. Sedaj nas čaka regeneracijski trening na kolesu, nato počitek. Prvi vtisi so dobri.''

sponzorji-za-ekipo_z_UNI

V Bobrovih logih, kjer bodo nastopali alpski smučarji, je veliko novih pripadajočih objektov. Po besedah vodje delegatov FISU za alpsko smučanje Matjaža Kranjca so proge dobro pripravljene. ''Tukaj sem pristen že več let. Rusi so upoštevali veliko navodil in iz smučišča Bobrovy log naredili zelo dobro prizorišče. Vse proge so zelo dobro pripravljene. Tudi podlaga je dobro utrjena, zato lahko pričakujemo lepe tekme. Še posebej bi izpostavil progi za veleslalom in slalom, ki sta zares vrhunski.'' Tekmovalci bodo imeli dobre pogoje za shranjevanje smuči, imeli bodo prostorne garderobe in prostor za kosilo in počitek.

Podobno sodobno je urejen Raduga Cluster, ki je po besedah trenerja Jureta Čeboklija urejen na nivoju prizorišč svetovnega pokala. ''Mislim, da ni stvari, čez katero bi lahko imel kakšno pripombo. Tekmovališče je dobro, servisni pogoji so super, saj je soba za servisiranje smuči tik ob smučišču. Vse je urejeno po sodobnih standardih, tako, da bomo imeli super pogoje za pripravo smuči. Tudi za tekmovalce bo zelo dobro poskrbljeno,'' je po ogledu tekmovališča za smučarski tek povedal trener Jure Čebokli.

Tekmovališče Spoka Cluster, je streljal stran od univerzitetne vasi, kjer je tik pred otvoritvijo univerzijade nameščenih že skoraj 2000 športnikov in članov delegacij. Na progah Sopka bodo imeli smučarji in deskarji prostega sloga idealne pogoje za tekmovanje, saj so vse proge za »freestylerje« na istem hribu. Spoka center je sicer prizorišče, ki je najbližje univerzitetni vas, saj ga lahko tekmovalke in tekmovalci opazujejo iz svojih začasnih bivališč v kampus Federalne sibirske univerze.

V Platinum areni bo drsala umetnostna drsalka Maruša Udrih. Trenutno je arena še nedostopna za treninge drsalcev, saj bo v tej dvorani potekala otvoritvena slovesnost, ki bo 2. marca 2019, ob 20:19.

Precej pestrosti so organizatorji zagotovili tudi glede hrane. Na voljo so štirje različni tipi kuhinje: Evropska, azijska, ruska in halal kuhinja. Vendar pri zajtrku manjkajo osnovne »evropske« sestavine prvega dnevnega obrok, kot so: kruh, mlako, kosmiči, namazi jogurt …

Ima pa vsak obed posebnost. To je glasba. Ruski organizatorji so poskrbeli, da je skozi ves dan prisotna glasba, ki jo izbira DJ. Imamo različne okuse izbire glasbe, odvisno pa je tudi od DJ kako glasno jo vrti. Za večino prisotnih je to lepa popestritev, z zvočno kuliso med obroki.

Podporniki udeležencev 29. zimske univerzijade v Krasnojarsku so: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o., športni dnevnik Ekipa SN, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza v Novi Gorici, Nova Univerza ter Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije Celje

Ligaška tekmovanja
Po enomesečnem premoru, so v Kopru odigrali tekmo 4. krog Univerzitetne futsal Lige, UFL M- Servis. Odigrana je bila samo tekma med Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMMNIT) in Pedagoško fakulteto (PEF), ki se je končala v prid slednjih s 7:3. Tekma med Fakulteto za vede o zdravju (FVZ) in Fakulteto za pomorstvo in promet (FPP), zaradi odsotnosti FVZ ni bila odigrana in posledično registrirana s 5:0 v korist ekipe FPP.

FVZ – FPP 0:5 (b.b.)
FAMNIT - PEF 3:7 (2:5)

Uhlsport UFL, Ljubljana, 7. in 8. krog
Zdravstvena fakulteta (ZF) je v skupini A upravičila vlogo favoritov in je na osmi tekmi zmagala še sedmič v tej sezoni. Premagali so študente Fakultete za gradbeništvo in geodezijo z 2:0. V igri za napredovanje v četrtfinale sta še Pravna fakulteta in Fakulteta za šport, ki sta prav tako zabeležili pozitiven rezultat. Tudi v skupini B primat vodilnega moštva drži futsal ekipa Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Tokrat so slavili brez boja, s 5:0. Uspešni sta bili še ekipi Biotehniške in Medicinske fakultete, ki poleg študentov dodiplomskega študija na Ekonomski fakulteti še vedno držijo prva štiri mesta v skupini, ki vodijo v četrtfinale.

8. krog, skupina A
FMF – PF 0:2 (0:0)
FŠ – EF dod. 1:1 (1:1)
FFA – FA 0 : 5 (b.b.)
ZF - FGG 2:0 (1:0)
FS – FF 3:3 (1:1)

7. krog, skupina B
FE - FRI 4:1 (2:1)
FDV - FKKT 0:5 (b.b.)
BF: FU 2:1 (1:0)
MF - PeF 9:1 (3:0)
EF dod. - prosta

Galerija

Članki iz rubrike