phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

goran-jurenec Njena.si

Sanjski moški: To so rezultati vsakodnevnih ...

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

STA
STA
0 01.03.2019 12:24:58

Napoved velikega uspeha? Luka Janežič s prvim časom v polfinalu evropskega prvenstva

alesfevzer.com
Luka Janežič iz celjskega Kladivarja je se je na 35. dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki s prvim kvalifikacijskim časom med vsemi zanesljivo uvrstil v večerni polfinale teka na 400, ki bo ob 22. uri. V prvi skupini je zmagal s 46,88 sekunde.

"Videti je bilo lahko, pa ni bilo tako na progi. Že ko sem videl skupino je bila zelo močna za kvalifikacije EP. A sem tako dobro pripravljen, da sem vedel, da mi to ne bi smelo delati težav. Bil je to kar kontroliran tek. Želel sem si sicer priti med prva dva že po prvem krogu, vendar se na tekmi vedno ne izide vse tako kot načrtuješ," je po prvem slovenskem nastopu na tem EP dejal Janežič.

V zaključku teka je aktualni evropski prvak do 23 let postavil stvari na svoje mesto in je kot lastnik drugega izida sezone med nastopajočimi na EP prepričljivo zmagal.

Med tistimi, ki nastopajo v Glasgowu, je bil v tej sezoni hitrejši, in to prepričljivo, le Norvežan Karsten Warholm (45,56). Ta je imel z zmago v četrti današnji skupini skupno četrti čas kvalifikacij (47,05), za Janežičem sta se skupno zvrstila še Francoz Fabrisio Saidy (46,99) in Španec Lucas Bua (47,00), prvi v tretji skupini.


Drugi krog je slovenski rekorder začel na tretjem mestu, pred njim sta bila Britanec Cameron Chalmers in Saidy. Vodičan je sredi drugega kroga prehitel Francoza in na koncu še Britanca ter zanesljivo zmagal.

Drugi je bil Saidy, ki je tudi po mestu prišel v polfinale, tretji pa Chalmers, ki je povsem popustil v zaključku in bil tretji (47,38) ter se je pozneje po času kot skupno peti tudi uvrstil v naslednji krog.

"Sedaj, takoj po teku, se ne počutim zelo močnega, kar utrujen sem. Potrebna bo dobra regeneracija po kvalifikacijski tekmi. Spočiti se moram pred večernim polfinalom. Sem pa že malo pred koncem, v samem zaključku kvalifikacij, spustil ritem, da sem malo privarčeval moči. Dobil sem tudi ugodno peto progo, sprva so mi dodelili četrto. Tako da je prvi tek opravljen tako, kot sem si želel," je dodal 23-letni Janežič.

Poleg njega bodo iz osemčlanskega slovenskega zastopstva na Škotskem danes, prvi dan EP, ki poteka do 3. marca, v kvalifikacijah tekmovali še Anita Horvat ob 13.25 na 400 m, Maruša Černjul ob 20. uri v skoku v višino, Maruša Mišmaš ob 20.10 na 1500 m in Žan Rudolf ob 21.20 na 800 m.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike