mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 15.02.2019 13:30:53

Neprekinjeno zgolj nogometaši

Med izpitnim obdobjem so bil neprekinjeno dejavno zgolj nogometaši v dvoranskem nogometu, ki nastopajo v Uhlsport univerzitetni futsal ligi (UFL). Trenutno najbolj kaže Zdravstveni fakulteti (ZF), ki ima v skupini A 19 točk. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) pa je vodilna v skupini B s 13 točkami. Po premoru so se vrnili košarkarji v Spalding univerzitetni košarkarski ligi. Odbojkarji v Ljubljani in nogometaši dvoranskega nogometa v Mariboru pa se bodo na delo vrnili v prihodnjem tednu.

logo-sponzorji2019

Tudi odbojkarji v M&M's univerzitetni odbojkarski ligi so odigrali eno tekmo. Šlo je za zaostalo tekmo 3. kroga, kjer so študenti Fakultete za šport upravičili vlogo favorita in z 2:0 v nizih premagali Zdravstveno fakulteto.

Uhlsport UFL, Ljubljana
V 6. krogu Uhlsport UFL je bilo najbolj zanimivo na tekmi med Pravno fakulteto (PF) in Filozofsko fakulteto(FF). Slednji so vodili, a so na koncu s 3:1 zmagali »Pravniki«. Ena od favoriziranih ekip letošnje lige je z dvomestnim številom golov »porušila« študente arhitekture. Zdravstvena fakulteta je slavila s kar 10:0. Teden dni kasneje sta se na zaostali tekmi pomerili ekipi FGG in FMF. »Gradbeniki« so, tesneje kot so pričakovali, premagali ekipo Fakultete za matematiko in fiziko s 4:1.

SKUPINA A, 6. KROG
PF – FF 3:1 (0:0)
ZF – FA 10:0 (3:0)
FMF – FGG 1:4 (0:1)

V 2. polčasu je bilo zelo napeto in razburljivo na tekmi med Fakulteto za družbene vede (FDV) in Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI). Slednji so zaostajali, a so s preobratom in dvema goloma Urbana Tavčarja slavili s 3:1. Biotehnična fakulteta (BF) se je poigrala z zdesetkanimi »Pedagogi«. Tudi na tej tekmi je padlo dvomestno število golov. Tokrat je žoga desetkrat pristala v mreži ekipe Pedagoške fakultete.

SKUPINA B, 6. KROG
FDV – FRI 1:3 (0:0)
BF – PeF 10:1 (8:0)

V derbiju 7. kroga so študentje Fakultete za gradbeništvo in geodezijo (FGG) premagali študente Pravne fakultete in jih prehiteli na lestvici ter skočili na drugo mesto. Edini gol na tekmi je dosegel Urban Tavčar. Zdravstvena fakulteta je še enkrat več pokazala svojo kakovost in tudi tokrat brez napake odpravila Filozofsko fakulteto (FF). Bilo je 3:1. Tako ZF še naprej ostaja vodila ekipa skupine A. »Difovci« so se po prepotrebni zmagi, s tekmo manj, vendarle prebili na 4. mesto, ki prinaša četrtfinalno vstopnico. Študentje Strojne fakultete so po začetnem zaostanku obrnili tekmo v svoj prid in visoko, s 6:1 premagali Fakulteto za arhitekturo. Tako ostajajo v igri za napredovanje, saj trenutno zasedajo 6. mesto.

SKUPINA A, 7. KROG
PF -FGG 0:1 (0:1)
FŠ -FMF 6:2 (4:1)
FF - ZF 1:3 ( 0:1)
FA - FS 1:6 (1:2)

Nogometaši v dvoranskem nogometu/futsalu bodo s skupinskim delom nadaljevali prihodnji teden, ko jih čakajo štiri tekme v skupini B in zaostala tekma skupine A med Fakulteto za šport in Fakulteto za farmacijo.

Spalding UKL, Ljubljana
Po 14-dnevnem premoru se je nadaljevalo tekmovanje v Spalding univerzitetni košarkarski ligi 2018/19. Videli smo tekme v moških skupinah F in G. V tem krogu je bil na sporedu derbi lige, saj sta se udarila lanska finalista: Fakulteta za upravo(FU) in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT). Na tekmi smo videli dve zelo izenačeni ekipi, ki sta največ znanja in srčnosti pokazali v zadnji četrtini. Na koncu so imeli nekaj več športne sreče študenti FKKT, ki so slavili s 56:54, potem, ko so »Upravniki« zgrešili met za tri točke v zadnjem napadu. Druga tekma v skupina F ni bila odigrana, ker na tekmo niso prišli študenti Fakultete za farmacijo. FGG je slavila z 20:0.

Skupna F (moški)
FU – FKKT 54:56
FGG – FFA 20:0

V skupini G sta bili odigrani dve tekmi. Znova pa smo bili priča zelo izenačenem in kakovostnem srečanju med Fakulteto za matematiko in fiziko ter Fakulteto za računalništvo in informatiko. Prvi polčas so sicer dobili »Računalničarji« za točko, na koncu pa so imeli »Matematiki« nekaj več sreče in tekmo dobili s 57:55. Druga tekma skupine je bila povsem drugačne narave. Študenti Fakultete za elektrotehniko so prevladovali skozi celotno srečanje in slavili s 40 točkami razlike. Filozofska fakulteta je zmogla vsega 41 točk.

Skupna G (moški)
FF – FE 41:81
FMF – FRI 57:55

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Galerija

Članki iz rubrike