stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 15.02.2019 11:41:01

Dolenjci in Korošci za prvo mesto

Krka je proti Fužinarju sicer favoritinja, toda tudi Korošci so več kot nevarni.
Oste Bakal
Boj za končnico v obeh prvih SNTL – Vzajemna postaja vse bolj zanimiv, kajti ne v moški in ne v ženski ligi še vedno ni dokončno znano, katere štiri ekipe bodo igrale v njej.

Vodilna Krka bo gostila drugouvrščeni Fužinar Interdiskont, kjer se bo odločalo o prvem mestu pred končnico. Zmagovalec si bo bržkone že zagotovil najboljšo pozicijo, zato se v Novem mestu obeta izjemno zanimiv dvoboj, ki bo zanesljivo tudi negotov. Glede na status posameznih igralcev bi morali zmagati domačini, ki so aktualni državni prvaki, toda nikakor ne gre prezreti dejstvo, da imajo Korošci v svojih vrstah Mitjo Horvata. Lorencio Lupulescu (v tem prvenstvu ima razmerje 27 zmag in en poraz) in Tilen Cvetko (24:3) gotovo lahko premagata vsakega nasprotnika. Toda tudi Mitja Horvat (29:0) lahko osvoji tri točke, ostali dve pa bi lahko Darko Jamšek, ki prav tako igra v dobri formi, in Janez Petrovčič, najverjetneje proti tretjemu domačinu Tilnu Novaku. Kalkulacij je dejansko veliko, a odločala bo trenutna forma vsakega posameznika, tekma pa bo gotovo prava poslastica. V prvem delu prvenstva je bilo 5:4 za Korošce, tokrat pa...

Ostale tekme 1. moške lige so v senci velikega derbija na Dolenjskem, vse zmage pa bi morale pripasti domačim ekipam. Kema Puconci, ki je pred tednom dni neprijetno presenetila v Mengšu, mora zmagati proti Kajuh Slovanu, saj bi si ob še enem porazu ogrozila preboj v končnico. Odpisani Sobočani nimajo nobenih možnosti pri drugi ekipi iz Mengša, Mariborčani pa so izraziti favoriti na štajerskem spopadu pod Pohorjem. Tekma med Izolčani in Mengšani je preložena na prihodnji četrtek. 

V ženski ligi bo v ospredju spopad med zaloško Vesno in Logatcem. Notranjke, ki so pred tednom dni presenetljivo premagale aktualne državne prvakinje iz Izole, so praktično že v končnici, nekaj možnosti pa imajo tudi aktualne državne podprvakinje iz Zaloga. Realno je pričakovati zmago Nine Zupančič in njenih soigralk, toda ne smemo prezreti, da tudi Ivana Zera in njene kolegice v zadnjem času igrajo v bistveno boljši formi kot v prvem delu prvenstva. Zato nas čaka zanimiva tekma, kjer so kljub vsemu v rahli prednosti gostje iz Logatca.

Primorski ekipi Arrigoni Izola in Letrika bosta tokrat osvojili zanesljivi točki, saj je težko verjeti, da bi Jeseničanke (v Izoli) in Preserjanke (v Vrtojbi) lahko presenetile.

V vnaprej pa je bil odigran pomemben spopad v Puconcih, kjer so domačinke v boju za končnico tesno ugnale neposredne tekmice z ljubljanskega Kodeljevega. Res je sicer, da bila je osrednja akterka domače zmage Staša Matis, ki je premagala vse tri gostje, a vsekakor si pohvali zaslužita tudi preostali dve domači igralki, zlasti Ana Kovačec, ki je presenetljivo odpravila najboljšo igralko Kajuh Slovana Laro Opeko.

I. SNTL – Vzajemna, moški, 14. krog (vse sobota)
Kema Puconci – Kajuh Slovan (17.00)
Krka – Fužinar Interdiskont (17.00)
ŽNTK Maribor – Savinja (17.00)
Cornilleau Mengeš – Sobota (17.00)
Arrigoni Izola – Mengeš (četrtek, 21. 2., 18.00)
I. SNTL – Vzajemna, ženske, 14. krog (vse sobota)
Arrigoni Izola – Jesenice (17.00)
Letrika – Preserje (17.00)
Vesna Zalog – Logatec (17.00)
Kema Puconci – Kajuh Slovan 5:4
Vogrinčič – Novak 0:3, Matis – Šabanov 3:0, Kovačec – Opeka 3:2, Matis – Novak 3:0, Vogrinčič – Opeka 0:3, Kovačec – Šabanov 1:3, Matis – Opeka 3:2, Kovačec – Novak 0:3, Vogrinčič – Šabanov 3:1)
Prosta je ekipa ŽNTK Ljubljana

Članki iz rubrike