GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

mi
mi
0 10.12.2018 13:09:32

Moštva že pokazala nekaj presežkov

Košarkarji Fakultete za šport
Ana Kregar
Uvod v članek V Ljubljani, Mariboru in Kopru se nadaljujejo študentska ligaška tekmovanja v dvoranskem nogometu, košarki in futsalu.

Nekatere ekipe še skrivajo svoje adute, druge pa že kažejo svoje prednosti. Marsikje se zdi, da so tudi letos najboljša moštva, ki so se že lani povzpela na najvišja mesta. Odličen prvi vtis pa so pustile tudi nekatere druge ekipe.

pasica_spletna_9_12_18

Ligaška tekmovanja v Ljubljani
V košarkarski ligi SPALDING UKL Univerze v Ljubljani so potekale tekme v skupinah A in D za moške.

V skupini A so favorizirani tekmovalci Fakultete za šport (FŠ) visoko premagali moštvo Filozofske fakulteta (FF) s 77:45, študenti Ekonomske fakulteta so bili skozi celotno tekmo občutno boljši do vrstnikov s Fakultete za arhitekturo in so zmagali s 83:31. Največ točk si po treh krogih delita moštvi Biotehniške fakultete in Fakultete za šport.

V skupini D so košarkarji Pravne fakultete (PF) z rezultatom 34:52 klonili pred moštvom Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, ki je na tokratnem srečanju pokazalo več kvalitete. Na derbiju skupine D med Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) in Fakulteta za elektrotehniko (FE) so »kemiki« s trdo obrambo nekaj minut pred koncem tretje četrtine povedli za 18 točk, nato pa so »električarji« prevzeli pobudo in razliko zmanjšali, vendar jim je na koncu zmanjkalo časa za izenačenje. Tekma se je zaključila s 57:54. Lanskoletni finalisti s FKKT tudi vodijo na lestvici na skupine D.

V odbojkarski ligi UOL UL so v drugem krogu skupine A v ženski konkurenci odbojkarice Fakulteta za družbene vede (FDV) morale priznati premoč tekmicam z Ekonomske fakultete (EF), ki v tem študijskem letu še niso izgubile niza. Tekma se je zaključila z 0:2 (15:25, 18:25). Lanske prvakinje študentke Zdravstvene fakultete (ZF) pa so po porazu v prejšnjem krogu tokrat nadigrale tekmovalke Biotehniške fakultete (BF) in zmagale z 2:0 (25:10, 25:16).

V skupini A za moške pa je Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo (FGG) v dokaj izenačeni tekmi premagala Fakulteto za farmacijo (FFA) z 2:0 (25:23, 25:18), lanski podprvaki odbojkarji Fakulteta za šport (FŠ) pa so izgubili proti študentom Fakultete za elektrotehniko (FE) z 1:2 (25:21, 16:25, 12:15).

V 3. krogu futsal lige UHLSPORT UFL UL skupne A je bilo odigranih 5 tekem. Moštvo Fakultete za arhitekturo (FA) je bilo slabše od ekipe Filozofske fakultete (FF), izgubili so z 2:3, Fakulteta za farmacijo (FFA) je klonila proti Zdravstveni fakulteti (ZF) z 2:5, lanski prvaki s Fakultete za šport (FŠ) so premagali Pravno fakulteto (PF) z 2:1, tekmovalci Fakultete za strojništvo (FS) so visoko premagali svoje nasprotnike s Fakultete za matematiko in fiziko (FMF) s 7:2, moštvo dodiplomskih študentov Ekonomske fakultete (EF) in moštvo Fakultete za gradbeništvo in geodezijo (FGG) pa sta se razšla z rezultatom 4:7. Trenutno imajo največ točk študenti Zdravstvene fakultete.

Ligaška tekmovanja v Mariboru
V Študentski futsal ligi Zdrava zabava so se v športni dvorani na Vrbanski cesti v Mariboru pomerila študentska moštva v drugem krogu skupine A, kjer so še posebej navdušili lanskoletni ligaški zmagovalci FC Blackjack , ki so še brez poraza.

Ekipa FC Blackjack je v preteklem tednu nanizala dve zmagi. Bila boljša od SKŠG z rezultatom 3:1, na drugi tekmi pa je ekipa FC Blackjack premagala FC Pajbiči z 2:0. Moštvo Kemali je izgubilo proti FC FAKS z 1:2, moštvo Ipi 2 so porazili nasprotniki s FC Pajbiči z 1:3. FC FAKS in Ipi 2 sta se razšli z rezultatom 2:0, KOŠ-KAOS pa je premagal Kemali s 5:2.

Ligaška tekmovanja v Kopru
V Kopru je potekal drugi krog Univerzitetne futsal lige M Servis Univerze na Primorskem. Tekmovalci Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) so premočno premagali Fakulteto za turistične študije (FTŠ Turistica) z 8:0, kljub temu da so bili ti v prvem delu celo boljši nasprotnik, a niso uspeli izkoristiti svojih priložnosti za zadetek.

»Tekma je bila zelo zanimiva. V začetku je nasprotnik vseskozi pritiskal na nas, tako da nismo uspeli razviti naše igre, v nadaljevanju pa se je vse postavilo na svoje mesto, nasprotniku so pošle moči, mi pa smo pokazali svojo kakovost,« je dejal Gregor Grbec (Famnit)

Na drugi tekmi večera je ekipa Pedagoške Fakultete (PEF) morala priznati poraz Fakulteti za pomorstvo in promet (FPP) z 2:5.

fts_KP
Koper: Študenti Fakultete za turistične študije
Ana Kocjančič

2. mednarodni športni festival
Od 2. do 8. decembra 2018 je v mestu Harbin na Kitajskem potekal 2. mednarodni zimski športni festival, ki ga je organizirala Kitajska univerzitetna športna federacija (FUSC). Tekmovanja so se udeležile tudi štiri slovenske študentke, ki so se pomerile v curlingu. Trem študentkam Univerze v Ljubljani, ki so osvojile tretje mesto na mladinskem državnem prvenstvu v curlingu 2018 (Lana Staver - Zdravstvena fakulteta, Kristina Pavovec -Biotehniška fakulteta, Veronika Šemrov - Fakulteta za matematiko in fiziko) seje pridružila še trikratna državna mladinska prvakinja in članska podprvakinja Nika Černe (Fakulteta za vede o zdravju, UP).

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.

Članki iz rubrike