magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Prelepo sporočilo izbranke Jana Oblaka Njena.si

Prelepo sporočilo izbranke Jana Oblaka

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

STA
STA
0 15.06.2024 10:58:41

Neža Klančar zamuja tri odličja, favorit zdaj Stevens

Profimedia
Plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar bo zaradi okužbe s koronavirusom izpustila uvod v evropsko prvenstvo v Beogradu. Spisek prijav kaže, da zamuja priložnost, da bi se kar na treh tekmah borila za odličje, zato gre upati, da se bo ekipi pridružila vsaj ob koncu prvenstva.

Ljubljančanka ima prijavljen drugi najboljši dosežek na 50 m delfin ter tretjega na 50 in 100 m prosto. Na daljši razdalji ima najboljši prijavljen čas Čehinja Barbora Seemanova, ki pa je poškodovana. Realno lahko v tem trenutku prva plavalka reprezentance ob koncu prvenstva ujame nastop na 50 m prosto, v kolikor bo okužba minila in bo forma zadostna.

Glavni adut slovenske ekipe za odličje s tem postaja Peter John Stevens, ki ima na 50 m prsno najboljši prijavljen dosežek med vsemi nastopajočimi.


Morda se v boj za odličje lahko vključita tudi Janja Šegel in Katja Fain na 200 m prosto. Šegel ima prijavljen peti dosežek, Fain pa izstopajoč izid v sezoni še manjka, a se prav tako lahko z lovom na olimpijsko normo vključi v boj za najvišja mesta.

"Ne vem, zakaj res ne moremo imeti enkrat tudi malo sreče," je novico o bolezni Neže Klančar pokomentiral selektor Gorazd Podržavnik, ki bi plavalko potreboval tudi za viden dosežek slovenske ženske štafete na 4 x 100 m prosto.

Ostali reprezentanti bodo v Beogradu lovili polfinala in finala.

Značke: plavanje, ep

Članki iz rubrike