nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 02.03.2024 22:32:23

Triglav ubranil naslov v ligi AWL

Vaterpolisti kranjskega Triglava so ubranili naslov v ligi AWL, potem ko so v finalu v Banjaluki premagali Opatijo z 11:10 (2:3, 4:1, 3:2, 2:4). Tretje mesto na drugi izvedbi tekmovanja je po zmagi nad ekipo ASV Ströck Wien z 12:4 osvojila zagrebška Mladost, peto pa Pallanuoto iz Trsta, ki je z 12:3 ugnal domači Borac.

Pred štirimi tedni je Opatija na Reki z 12:10 premagala Kranjčane in z zmago potrdila prvo mesto po rednem delu tekmovanja, medtem ko so bili slovenski prvaki šele tretji in so morali v Banjaluki igrati v četrtfinalu.

V njem so visoko premagali Borac, v polfinalu pa so bili boljši še od zagrebške Mladosti. Na drugi strani je bila Opatija v polfinale uvrščena neposredno, v njem pa je bila golom razlike boljša od Dunajčanov.


V prvi četrtini so Kranjčani že v prvem napadu izkoristili prednost igralca več, uspešen je bil Nace Štromajer, toda s tremi zaporednimi goli je Opatija povedla s 3:1. Osem sekund pred odhodom na prvi odmor je gol za Triglav dosegel še Aleksander Paunovič, za izenačenje je v drugi minuti druge četrtine poskrbel Jan Justin, že v naslednjem napadu pa je Aljaž Troppan Kranjčane spet popeljal do vodstva. Z dobro igro v obrambi so triglavani z golom Nikole Rajlića na menjavo strani odšli s prednostjo dveh golov (6:4).

Tudi začetek tretje četrtine je pripadel Kranjčanom, ki so po novem golu Troppana Opatiji pobegnili za tri gole (7:4). Razliko treh golov so ohranili tudi pred zadnjo četrtino, zadnji gol v tretji pa je štiri sekunde pred njenim koncem dosegel Matic Rahne. Ko je ob koncu prve minute zadnje četrtine Troppan dosegel svoj tretji gol na tekmi, so Kranjčani vodili že z 10:6.

Toda Opatija se ni predala in se s tremi zaporednimi zadetki, dva je dosegel Ian Petrić, enega pa Len Dujmić, vrnila v igro (9:10). Vseeno do preobrata ni prišlo, kajti Rajlić je sto sekund pred koncem tekme zadel za 11:9, končni izid pa je postavil s štirimi goli najboljši strelec tekme Lucijan Dujmić.

Značke: vaterpolo, tekmovanje

Članki iz rubrike