stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 02.03.2024 22:20:15

Calcit z zmago nad Mariborčankami v finalu srednjeevropske lige

Calcit Volley
Odbojkarice Calcita Volleyja so se uvrstile v finale srednjeevropske lige, potem ko so v polfinalu zaključnega turnirja v Mariboru premagale domačo Novo KBM Branik s 3:0 (16, 20, 15).

* Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Stipančev Matečić (Hrvaška), Adler (Madžarska).
* Nova KBM Branik: Mlakar 6, K. Milošič 8 (1 as, 3 bloke), Kneževič, Štampar, Ulrih, Lekše 1 (1 blok), Senekovič, Cikač, Ramić 6 (1 blok), N. Milošič 3 (1 blok), Potokar 5, Tišma 2.
* Cacit Volley: Rituper, Gorjup, Radišković 12 (3 ase, 2 bloka), Šen 9 (1 as), Najdič 1, Hutinski 9 (6 blokov), Boisa, Charuk 10 (2 asa, 2 bloka), Topič, Grubišič-Čabo, Maček, Pucelj 14 (2 asa), Čižman, Banko.

Kamničanke, najboljša ekipa rednega dela srednjeevropske lige in letos še neporažena v domači ligi, je upravičila vlogo favoritinje in se zanesljivo uvrstila v finale. Po mnenju mnogih lažje od pričakovanj, saj je bil odpor Mariborčank slaboten.



Gostiteljice so bile nerazpoložene in to v vseh elementih. V svojih vrstah niso imele igralke, ki bi povlekla ekipo, tudi reprezentantka Iza Mlakar je bila neprepričljiva.

Domačim je veliko težav povzročal blok, ki je hitro umiril domače napadalke. Predvsem je bila v njem previsoka ovira Mariborčanka v kamniški vrsti Sara Hutinski, ki je s tem elementom dosegla šest točk. Uspešno sta ji pomagali še Lucie Charuk in Andjelka Radišković, Maša Pucelj pa je bila uspešna v napadu, s 14 točkami je bila najučinkovitejša igralka tekme.

Calcit se bo nedeljo v finalu pomeril z zagrebško Mladostjo, ki je v drugem polfinalu s 3:0 ugnala branilke naslova, igralke madžarske ekipe Switelsky Bekescsaba.

Značke: odbojka, evropa, calcit

Članki iz rubrike