koledar 2-tupac shakur Svet24.si

Policija v ZDA končno prijela osumljenca za umor ...

profimedia-0809648052 Svet24.si

Putin leto po priključitvi obljubil obnovo ...

20160224-00671417 Necenzurirano

Sveta, kot smo ga poznali, je konec. In ne vemo, ...

rtv slovenija Reporter.si

RTV ni bila nikoli tako leva, kot je zdaj - tako ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

Nejc Hočevar Njena.si

Kmetija: Kdo je Nejc zasebno?

maribor viole dw Ekipa24.si

Kaj so Viole na zagovoru pred tekmo povedale ...

sta
sta
0 12.09.2023 17:49:59

Vaterpolisti v skupini z Nizozemsko, Romunijo in Slovaško

Slovenski vaterpolisti so dobili nasprotnike za evropsko prvenstvo 2024, ki ga bo med 3. in 16. januarjem prihodnje leto gostil Izrael. V diviziji II se bodo v skupini D pomerili z Nizozemsko, Romunijo in Slovaško.

V diviziji I nastopajo Črna Gora, Španija, Francija in Hrvaška v skupini A ter Gruzija, Madžarska, Italija in Grčija v skupini B.

V diviziji II so v skupini C Srbija, Nemčija, Izrael in Malta.Sistem tekmovanja je nekoliko zapleten. Iz skupin A in B se v četrtfinale neposredno uvrstita prvi dve ekipi. Tretja in četrta pa bosta za četrtfinale igrali v osmini finala z najboljšima reprezentancama skupin C in D.

"Smo v položaju, da sam žreb ne vpliva na to, kar si želimo. V osnovi si še vedno želimo samo napredek. Leto dni po prvenstvu v Splitu lahko rečem, da smo ga dosegli, kakšen pa je, pa bomo videli v Izraelu. Sistem tekmovanja nam je po novem načinu res bolj pisan na kožo. Prej smo vedno dobili dve zelo močni ekipi in tretjo srednje kakovosti. Priložnost je zdaj večja," je žreb za STA pokomentiral selektor Krištof Štromajer.

Značke: vaterpolo, ep

Članki iz rubrike