stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ue
ue
5 11.09.2023 20:39:34

Odbojkarska evforija na vrhuncu, naši reprezentanti pa vsem sporočajo tole!!!

cev
Slovenija se je spet prebila med najboljše štiri reprezentance v Evropi.

Z zmago s 3:1 nad Ukrajino v četrtfinalu so si varovanci Gheorgheja Cretuja priigrali polfinale, v katerem se bodo po selitvi v Rim pomerili ali s Poljsko ali s Srbijo.

"V športu je težko ponavljati stvari. Mi smo osvojili kolajno 2015, 2019, 2021, s tem pa si ustvarili nek pritisk. Vsi od nas pričakujejo, da bomo spet v finalu. A pot do tja je težka, treba je iti tekmo za tekmo. Imeli smo težko skupino, a zmagali vse tekme. Pa še dve v izločilnih bojih. Res sem vesel, fantje si res zaslužijo spoštovanje, vesel sem, da sem lahko njihov trener," je po zadnji zmagi dejal srečni in tudi čustveni romunski strateg, ki vodi Slovenijo.

odbojka slovenija 23
cev

"Presrečni smo. Še ena neverjetno težka tekma. Po prvih dveh nizih, ko nam je igra lepo tekla, smo se v nadaljevanju malenkost uspavali, malo preveč sprostili, nismo bili več agresivni. Videlo se je, da so Ukrajinci šli na vse ali nič, uspelo jim je nekaj fantastičnih servisov in napadov. Tako je bilo do konca težko, ampak še enkrat več smo pokazali naš značaj, srce, kar je v končnicah pretehtalo. Kljub temu, da bodo v Rimu najboljše ekipe, tja ne gremo le sodelovat. Upam, da se bo tradicija nadaljevala, da se statistika ne bo spremenila, da bomo tudi tokrat prišli do finala. Vem pa, da nobenemu proti nam ne bo lahko, še posebno, če bomo tako agresivni, kot smo bili danes v prvih dveh nizih," pa je dejal podajalec Slovenije, Gregor Ropret.

cebulj odbojka slovenija 23
cev

"Že drugo zaporedno tekmo smo imeli nekaj težav. Dokazali so, da so zahtevni tekmeci, posebej Plotnickij, ki je eden najboljših serverjev na svetu. A tudi mi smo spet dokazali, da imamo srce, da ne obupamo. V težkih trenutkih zaključujemo napade, verjamemo vase. Zdaj bomo imeli malo počitka, nato nas čaka pot v Rim. Hvala navijačem, ki so se pripeljali do sem, nismo jih razočarali. Zagotovo je kdo izgubil kakšno leto življenja, nekaj stresa je bilo, a navijače pozivam, da vendarle še v večjem številu pridejo v Rim. Mi jim obljubljamo, da bomo dali vse od sebe," pa je v Bolgariji dejal sprejemalec Slovenije, Rok Možič.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike