favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 18.08.2022 17:13:59

Poziv slovenskim navijačem! Naj bo v Stožicah tako kot na košarki!

alesfevzer.com
Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco prihodnji teden čaka domače svetovno prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila skupaj s Poljsko.

Novi selektor Romun Gheorghe Cretu je za zdaj zadovoljen z zavzetostjo fantov, kot pravi, je najbolj pomembno, da so vsi zdravi. Slovence pred začetkom SP čakajo še tri pripravljalne tekme, nova je torkova z Iranom.

Slovenski odbojkarji so dan po zmagi košarkarjev nad Srbijo na prijateljski tekmi opravili trening v Stožicah, kjer bodo igrali tudi na bližnjem SP. Kot je dejal eden najmlajših v slovenski vrsti Rok Možič, so se z novim selektorjem, s katerim vadijo dober teden dni, dobro ujeli.

"Mislim, da smo se ujeli super. Vsi fantje smo zelo zadovoljni, ima veliko energije, karizmatičnosti. Takoj je tudi postavil avtoriteto, tako da mislim, da ga vsi z veseljem poslušamo in z veseljem treniramo," je uvodoma dejal Možič, ki sicer blesti v italijanski ligi.

"Treningi so kar dolgi. Čeprav je sprva rekel, da ne trenira rad veliko, pa smo hitro opazili, da dve uri in pol mineta v hipu," je v smehu dodal in o pripravljenosti ekipe povedal: "Moram reči, da smo zelo pridni, in lahko rečem, da smo tudi že v kar dobrem stanju za SP."

A prvi pravi preizkus Slovence šele čaka. Ta teden imajo na sporedu dve pripravljalni tekmi, tako rekoč tik pred zdajci pa se bodo po novem v Stožicah v torek (20.30) pomerili še z Iranom, ki bo zanje zadnji test pred SP.



"Tako je. Prava preizkušnja bodo zdaj prijateljske tekme. Saj že na treningu vidimo, da se res borimo, da so nekatere stvari boljše, kot so bile v primerjavi z ligo narodov. Najprej bomo dve tekmi odigrali v Mariboru, zadnja pa bo v torek proti Iranu. To bo prava generalka, potem nam ostane le še piljenje zadnje forme in v petek gre že zares," je še dejal 20-letni Mariborčan.

Pred tremi leti, ko je bilo pri nas evropsko prvenstvo, ga je Možič spremljal še kot gledalec. "Res je, a vendar sem že takrat lahko vadil s fanti in z njimi tudi odpotoval na finale v Pariz. Tudi to je bila lepa izkušnja," je pojasnil in poudaril, da si želi na domačem SP izkusiti podobno vzdušje, kot je bilo v Stožicah na sredini prijateljski tekmi slovenske košarkarske vrste proti Srbiji, ki so si jo odbojkarji ogledali s tribun. "Vsak gledalec, ki bo tukaj, nam bo pomagal. Tako da vabljeni vsi, da nas pridete spodbujat v čim večjem številu. Mi bomo dali vse od sebe in upam, da se bomo skupaj veselili, kot smo se že kdaj," je Možič pozval navijače.

Tudi eden najbolj izkušenih igralec Mitja Gasparini, ki se je vrnil v reprezentanco za SP, je pohvalil novega selektorja. "Energija je drugačna. Delamo zelo dobro, tudi prej smo po mojem mnenju. Nov trener prinese nov sistem, ampak mislim, da smo se hitro privadili eden drugemu. Nič se ni veliko spremenilo. Trenutno delamo na detajlih, ki bodo zelo pomembni na prihajajočem svetovnem prvenstvu," je dejal 38-letni odbojkar in dodal, da je glavna želja slovenske vrste na SP, da odpotuje v Katovice.

Po dobrem tednu dni dela z novimi varovanci je bil z delom zadovoljen Cretu, ki je povedal, da so za zdaj vsi zdravi in brez težav. "Najbolj pomembno za vsakega trenerja je, da je vsak igralec zdrav in lahko sledi načrtu priprav. Skupaj imamo dva tedna in pol priprav. Ta čas gre vsa naša energija proti trem pripravljalnim tekmam, po katerih bi že morali videti, kako uspešne so bile priprave, kako delujejo povezave med igralci in kako dobro so fizično pripravljeni," je pred zadnjimi pripravami na SP dejal Romun na slovenski klopi.

Prvi preizkus pred SP bo v Mariboru na sporedu v petek ob 20. uri proti Egiptu, dan pozneje ob 16. uri sledi na Štajerskem še dvoboj s Turčijo, v torek pa bo za konec priprav v Ljubljani še tekma z Iranom.

Članki iz rubrike