mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 30.07.2020 17:28:17

Na Koroškem zadnji poletni test plavalcev

wscdoha2014
Ravne na Koroškem bodo konec tedna gostile drugo tekmo VN Slovenije v plavanju, ki bo tudi zadnja tekma pred počitnicami v poletni koronasezoni. Po mitingu v Kranju se bo večina najboljših Slovencev pred kratkim poletnim premorom predstavila še na Koroškem.

Oba dneva se bodo finali začeli ob 17. uri, tako kot na tekmi v Kranju pa bo tudi miting na Ravnah, ki je v lokalnem okolju zelo priljubljen, potekal brez gledalcev.

"Tako smo izvedli že tekmovanje Boberček za mlade in v teh posebnih okoliščinah je to edini način, da lahko zagotovimo varnost udeležencev," je o praznih tribunah povedal ravenski trener Matija Medvešek, ki dodaja, da bodo tudi za plavalce veljala posebna pravila, saj je zdravje na prvem mestu.


Na Ravnah se bo predstavila večina najboljših slovenskih plavalcev. V moški konkurenci gre najboljše izide pričakovati od Mariborčana Martina Baua, v daljših kravlovih disciplinah pa bosta njegova glavna tekmeca predvsem Pirančan Marcel Primožič in mladi član ljubljanske Olimpije Jaka Pušnik. Nastopil bo tudi Ljubljančan Primož Šenica Pavletič, ki že ima reprezentančne izkušnje, v številnih disciplinah pa gre pričakovati medsebojne ravenske obračune za zmago.

V ženski konkurenci bo v prsnem slogu prva favoritinja Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, v hrbtnem slogu sta favoritinji za najvišja mesta ravenski plavalki Janja Šegel in Janja Jamšek, v srednjih kravlovih disciplinah pa Mariborčanka Katja Fain, čim bližje pa ji bodo skušale priti predvsem Ravenčanke s Šeglovo in mlado Dašo Tušek.

Za nastop so prijavljeni plavalke in plavalci iz sedmih držav, najmočnejši med tujci pa so mladi Poljaki. "Tukaj imamo kadetsko in mladinsko reprezentanco Poljske, ki bosta za večino naših plavalcev ravno pravšnji tekmec za dobro tekmo," pred domačim mitingom še pravi Medvešek.

Značke: plavanje, slovenija

Članki iz rubrike