Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 29.03.2020 20:02:48

Gre tudi takole! Slovenska jadralka: Prostor za vadbo pod PARKIRIŠČI AVTOMOBILOV, prinesla sem ...

alesfevzer.com
Ta teden so na pobudo predsednika strokovnega sveta Jadralne zveze Slovenije Vasilija Žbogarja jadralni reprezentanti opravili prvi skupni trening na daljavo. Vadbi sta je pridružila tudi krmarka Tina Mrak, ki ima z Veroniko Macarol v razredu 470 že normo za olimpijske igre v Tokiu, kjer bi se letos sicer potegovali za stopničke.

"Prestavitev OI na naslednje leto zato za naju, tekmovalno gledano, ni prinesla ničesar dobrega. Ko sem to videla v medijih, sem bila zelo razočarana, obenem pa sem bila tudi pripravljena na to možnost, saj se je to glede na razmere pričakovalo. Drugo leto bo za naju težje, ker bodo imeli prednost mlajši, dobili bodo dodatne izkušnje, saj letos, kar zadeva opremo, še niso bili tako dobro pripravljeni," je za STA ocenila krmarka Mrakova.

JZS je začela virtualno skupinsko vadbo, ki je poleg članskih razredov namenjena tudi mladincem v okviru nacionalne panožne športne šole in vsem verificiranim jadralcem. Vadbo na trenažerjih je vodil trener za kondicijsko pripravo Anže Blažič, na programu bodo tudi vremenske zadeve, psihološka priprava, navigacija ...

"Pomembno je, da v teh trenutkih motiviramo drug drugega in poskusimo skupaj čim bolj pozitivno ter uspešno izkoristiti te dneve. V skupini si bomo dnevno delili vse informacije v zvezi s treningi in vsem ostalim pomembnim za vzdrževanje kondicije, gibljivosti, moči in tudi motivacije v času izolacije. Migajmo vsi. Tudi čas izrednih razmer bo enkrat mimo in takrat bomo le z dobro pripravljenostjo lahko zadovoljni," je o tem povedal Vasilij Žbogar, najboljši slovenski jadralec v zgodovini, akcijo pa je podprl tudi predsednik JZS Aljoša Tomaž.


Mrakova in Macarolova, na omenjenih virtualnih pripravah zaradi slabšega počutja še ni sodelovala, sta bili v začetku leta v precej boljši formi kot v lanski. To sta dokazali v drugi polovici januarja, ko sta na svetovnem pokalu v Miamiju osvojili drugo mesto. Po vrnitvi iz Palme de Mallorce, kjer so 12. marca, tik pred začetkom svetovnega prvenstva, zaradi pandemije novega koronavirusa tekmovanje prestavili na poznejši čas, se ubadata tudi z usodo njune nove jadrnice. Stara, s katero sta nameravali nastopiti na SP v Španiji, je že prispela v Slovenijo.

"Novo jadrnico imava na prizorišču OI v Tokiu, kjer sva načrtovali maja priprave in zdaj niti ne vem, kako bo vse skupaj potekalo, kaj narediti z opremo, ki je tam. Tako naju čaka še precej logističnih težav. Preden se bova dokončno odločili, morava počakati na točne datume OI ter ostalih letošnjih preloženih tekmovanj. Govori se, da naj bi bilo SP jeseni," je povedala Mrakova.

Po vrnitvi z Mallorce sta se odločiti za osamitev. "Glede na to, da je Španija zelo rizična država, je bil to edini pravi korak, da ne ogrožamo naših domačih. Začeli sva z vajami po prilagojenem programu. Sama sem si uredila prostor za vadbo pod parkirišči avtomobilov pri stanovanju, prinesla sem blazine, različne trakove in elastike ter kolebnice za vajo z lastno težo. Kolikor je bilo možno, sem v naravi tekla in kolesarila," je sedanji športni ritem opisala Mrakova.

"Vsako jutro vadim tudi jogo prek videokonference s fizioterapevtko Mirjam Ivančič, ki se je tudi z nama vrnila iz Španije in bila v osamitvi. Potem sem se pridružila tudi treningom JZS in se na ta način povezala tudi z drugimi jadralci. Slednje je zelo zanimivo, včeraj je bil prek spletne povezave z nami športni psiholog Matej Tušak. Pogovor je bil motivacijski, kako razporediti čas, da imaš vsak dan neke cilje, rutino. Čaka nas še nekaj zanimivih tem. JZS se je zdaj bolj kot kdajkoli prej vključila v naše delo, včasih nisem imela takega občutka. Upam, da bo šlo tako tudi naprej," si je zaželela Mrakova.

Značke: jadranje, sta

Članki iz rubrike