Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.03.2020 17:31:25

Vsi doma, motociklisti pa so - DIRKALI?!? Marquez mlajši ZMAGOVALEC nikdar videne dirke, ki ... (video)

vszi
Alex Marquez, mlajši brat svetovnega prvaka elitnega motociklističnega razreda motoGP Marca Marqueza, je danes dosegel prvo zmago v elitnem razredu. A velja dodati opombo v drobnem tisku - dosegel jo je na prvi virtualni preizkušnji motoGP, ki so jo pripravili v vodstvu tekmovanja zaradi pomanjkanja akcije na stezah.

Pandemija novega koronavirusa je temeljito premešala športne koledarje in za nedoločen čas prekinila veliko večino tekmovanj. Dogajanje se je tako preselilo tudi v virtualno okolje, kjer so se z novim izzivom spopadli tudi v tako prepoznavni panogi, kot je motoGP.

Danes so pripravili prvo alternativno različico tekmovanja, ki so jo označili s ključnikom StayAtHomeGP (dirka ostani doma). Na dirki z domačega kavča se je najbolje znašel novinec Alex Marquez, sicer svetovni prvak razreda moto2, ki je premagal Italijana Francesca Bagnaio, tretji pa je bil Španec Maverick Vinales. Na četrtem mestu je končal Francoz Fabio Quartararo, šele peti pa je bil Marc Marquez. Quartararo je sicer v prvem krogu zbil Vinalesa, a sta lahko seveda oba nadaljevala, Francoz je za tolažbo dosegel najhitrejši krog dirke.

Osnova je bila uradna videoigrica tekmovanja motoGP, za prvo dirko so izbrali stezo v Mugellu. Digitalna različica je bila dolga šest krogov, pred tem so izvedli petminutne kvalifikacije.



Pri motoGP so se odločili, da bodo virtualno dirko kar najbolj poskušali približati pravi. V njej je tako sodelovala deseterica izmed najboljših dirkačev, Marc Marquez in Alex Marquez (Honda), Maverick Vinales (Yamaha) in Aleix Espargaro (Aprilia), Alex Rins in Joan Mir (Suzuki), Fabio Quartararo (Yanaha SRT), Iker Lecuona in Miguel Oliveira (Red Bull) ter Francesco Bagnaia (Pramac Ducati).

Dogajanje so lahko navijači spremljali na več kanalih, tudi na uradni spletni strani motoGP in številnih družbenih omrežjih. Prenos so pripravili tako, da so v osrednjem delu pokazali stezo in dogajanje na njej, v manjših izsekih pa so kamere spremljale tudi dirkače, ki so svoje virtualne dirkalnike upravljali od doma.

Nekaj podobnega so prejšnji konec tedna že preizkusili v formuli 1, kjer so prvo dirko virtualne formule postavili na stezo v Bahrajnu. V tej panogi so se sicer določili za nekoliko drugačen pristop, sodelovala sta le dva aktualna voznika formule 1 (Britanec Lando Norris in Kanadčan Nicholas Latifi), pa tudi nekateri nekdanji dirkači ter specialisti za računalniške igre in vplivneži v spletnem svetu. Smetano je pobral Kitajec Guanyu Zhou, ki je v realnem svetu sicer testni voznik Renaulta in vozi formulo 2.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike