krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

sta
sta
0 12.10.2019 14:36:58

Član zlate ameriške štafete v plavanju iz Londona in Ria pozitiven na steroid

Reuters
Severnoameriški šport pretresa nov dopinški škandal. Ameriška protidopinška agencija (Usada) je z 20 mesečno prepovedjo tekmovanj kaznovala nosilca dveh olimpijskih zlatih kolajn Conorja Dwyerja zaradi uporabe prepovedanega testosterona, ki sodi med anabolične stereoide, je Usada sporočila v petek.

Dwyer, ki je bil član zlate ameriške štafete na 200 metrov prosto na olimpijskih igrah v Londonu in Riu de Janeiru, je oddal pozitiven vzorec na treh preizkusih v obdobju med novembrom in decembrom lani.

Preiskovalci protidopinške agencije so ugotovili, da so Dwyerju prepovedani steroid kot implantat vstavili pod kožo na kolku, da se je lahko stalno sproščal v njegovo telo.

Najprej so zahtevali štiriletno prepoved tekmovanj za plavalca, a so kasneje kazen znižali na 20 mesecev, ker se je Dwyer zanašal na nasvet zdravnika in zunanjega svetovalca, ki mu je svetoval takšno terapijo. Niti njegov svetovalec niti Dwyer sam se nista obrnila po strokovno pomoč o vprašanjih, povezanih z dopingom.

zda
Reuters


Dwyer je bil začasno izključen iz ameriške reprezentance, kar pomeni, da bo izpustil poletne olimpijske igre v Tokiu prihodnje leto.

Kljub temu, da se mu bo kazen iztekla prihodnjega avgusta, je 30-letni profesionalni plavalec takoj po uradni objavi razsodbe prek svojega profila na Instagramu sporočil, da končuje tekmovalno kariero.

Dwyer je bil na zadnjih olimpijskih igrah v Riu bronast na 200 metrov prosto.

Značke: doping, plavanje

Članki iz rubrike