Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 11.10.2019 22:15:34

Lahko Postojnčani nadaljujejo svoj pohod?

Mlada članica Celja,Tia Schatz prihaja v Tržič, kjer bo eden od adutov trenerke Ljube Tkalčič.
psno
Za nami so kegljaški mednarodni ekipni pokali, ki pa tokrat našemu kegljanju niso prinesli nobenega odličja. Zdaj bo pozornost spet namenjena državnemu prvenstvu.

Zanimiva tekma se ponuja v Slovenskih Konjicah, kamor prihaja Primož Pintarič z Ograjco k staremu reprezentančnemu prijatelju Francu Kirbišu. Oba sta v odlični formi, toda odločitev o zmagovalcu tekme bodo dali njuni soigralci. Težka preizkušnja čaka Postojnčane v Kranju pri okrepljenemu Triglavu. V prvih treh krogih je Proteus pokazal, da je praktično edini pravi rival Konstruktorju. Mariborčani so se v Kranju morali kar potruditi, da so prišli do točk, tokrat pa so doma nesporni favoriti proti Goričanom. Zato tudi Postojnčane v gorenjski prestolnici čaka težko delo. Kamničani so se zelo izkazali v Slavonskem Brodu, toda na koncu jim je zmanjkalo moči, da bi posegli po odličju. Tokrat bodo gostovali v Hrastniku, kjer bodo v vlogi favoritov. Veliko bolj zanimiva bo tekma v Tržiču, kamor prihajajo Litijani. Ti so odlično startali v prvenstvo in celo vknjižili tri zmage. Toda Tržičani so podprvaki, sicer oslabljeni, toda zdravstveno stanje je v ekipi zdaj mnogo boljše kot je bilo pred odhodom v Varaždin.



Že predtekma v Tržiču pa bo izredno napeta, saj tja prihajajo Celjanke. Tudi one so igrale v Varaždinu, kjer so bile po dveh tretjinah v odličnem položaju, toda potem je bilo njihovega boja praktično konec. Trema in neizkušenost so naredile svoje, enako kot pri igralkah Ljubelja, ki so nastopale v Slavonskem Brodu. Toda tokrat bodo domačinke močnejše za Ireno Mejač. Cerkničanke so v prvenstvo startale presenetljivo slabo. V tem premoru so napolnile svoje baterije in lahko pričakujemo veliko boljše rezultate. Obenem igralke Bresta verjamejo v domači uspeh proti Miklavžu, čeprav je ta trenutno na vrhu. Prvakinje, igralke Triglava, bodo doma imele lep test proti Postojnčankam, ki so tudi zelo dobro startale v prvenstvo. Oslabljene Kranjčanke dokazujejo, da so ostale igralke ob reprezentantki Strelčevi in trenerju Juvančiču vendarle naredile kvaliteten napredek. Zadnja tekma pa bo v Radljah, kjer gostujejo Kamničanke. V četrtek so Radeljčanke doma odigrale zaostalo tekmo in s Celjankami zelo visoko izgubile (1:7;3024:3285). Zato bodo tokrat storile vse, da davek plačajo Kamničanke, ki so se zelo dobro izkazale na Hrvaškem, kjer je trener Grubar igral z zelo pomlajeno postavo.



1. A liga – moški
Konjice – Ograjca (14.00)
Triglav – Proteus (14.30)
Konstruktor – Gorica (16.00)
Hrastnik – Calcit (16.00)
Ljubelj – Litija (17.00)


1. A liga – ženske
Ljubelj – Celje (13.00)
Brest – Miklavž (14.00)
Triglav – Proteus (14.30)
Remoplast – Calcit (17.00)
Impol – prost



Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike