panter Svet24.si

FOTO: Panter taval in vstopil v sobo 15-letnega ...

karma Svet24.si

Za svetovni uspeh so izvedeli po telefonu

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

prijave Svet24.si

Kdo ve, kam gledajo slovenski inšpektorji?

profimedia-0251964445 Odkrito.si

Kako nevarne so industrijsko predelane maščobe?

Luka Basi 1 AZPTD 1 Njena.si

Tudi mama Luke Basija je pevka

vatroslav tijan Njena.si

Ljubezen na vasi: Vatroslav utrpel hudo nesrečo!

STA
STA
0 20.08.2019 20:35:45

Sun Yang se bo na Cas zagovarjal šele oktobra

Reuters
Trikratni olimpijski prvak v plavanju Kitajec Sun Yang bo na Športnem razsodišču (Cas) zaslišan šele konec oktobra in ne septembra, kot je bilo to sprva načrtovano. Cas je zaslišanje prestavil "zaradi nenačrtovanih osebnih razlogov ene od strani" in dodal, da bo zaslišanje šele drugič v zgodovini javno, se pravi tudi s prisotnostjo medijev.

Cas bo razsojal v primeru Svetovne antidoping organizacije (Wada) proti Mednarodni plavalni zvezi (Fina). Slednja je namreč oprostila oziroma zgolj opozorila kitajskega zvezdnika glede incidenta, ki se je zgodil pred slabim letom. Wada je tedaj nenapovedano na Kitajskem obiskala Sun Yanga in mu vzela vzorec krvi, ki pa ga je nato nekdo iz njegove ekipe odtujil Wadi in epruveto razbil s kladivom.

Fina je pritrdila Kitajcu, češ, da se predstavniki Wade niso ustrezno identificirali, in mu dovolila nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Gwangjuju, kjer je Sun osvojil dve zlati medalji in bil vsakokrat ob podelitvi deležen protestov sotekmovalcev.

Pričanje Suna, ki je bil zaradi dopinga že suspendiran 2014, bo zagotovo velik medijski dogodek in šele drugi takšen primer v zgodovini Športnega razsodišča. Prvič se je morala javno zagovarjati prav tako predstavnica plavalnega športa, Michelle Smith De Bruin z Irske, ki ji je Fina 1999 očitala, da je v vzorec urina vmešala alkohol. Cas je tedaj razsodil v prid Fine.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike