janez janša Dobra karma

Kaj razkriva rojstna karta Janeza Janše, ki je ...

potrč marko Svet24.si

VIDEO: Marko Potrč o nesmiselnih ukrepih: Nimamo ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Kdo bolj ogroža svobodo govora v ...

malica Svet24.si

FOTO: Mati dijaka zgrožena nad obrokom, ki ga je ...

20200714-01015459 Necenzurirano

Prej lobirala v poslih z maskami, zdaj jih bo ...

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

jaklin Njena.si

Ljubezen po domače: Pestra zgodba Jacqueline Kale

STA
STA
0 20.08.2019 20:35:45

Sun Yang se bo na Cas zagovarjal šele oktobra

Reuters
Trikratni olimpijski prvak v plavanju Kitajec Sun Yang bo na Športnem razsodišču (Cas) zaslišan šele konec oktobra in ne septembra, kot je bilo to sprva načrtovano. Cas je zaslišanje prestavil "zaradi nenačrtovanih osebnih razlogov ene od strani" in dodal, da bo zaslišanje šele drugič v zgodovini javno, se pravi tudi s prisotnostjo medijev.

Cas bo razsojal v primeru Svetovne antidoping organizacije (Wada) proti Mednarodni plavalni zvezi (Fina). Slednja je namreč oprostila oziroma zgolj opozorila kitajskega zvezdnika glede incidenta, ki se je zgodil pred slabim letom. Wada je tedaj nenapovedano na Kitajskem obiskala Sun Yanga in mu vzela vzorec krvi, ki pa ga je nato nekdo iz njegove ekipe odtujil Wadi in epruveto razbil s kladivom.

Fina je pritrdila Kitajcu, češ, da se predstavniki Wade niso ustrezno identificirali, in mu dovolila nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Gwangjuju, kjer je Sun osvojil dve zlati medalji in bil vsakokrat ob podelitvi deležen protestov sotekmovalcev.

Pričanje Suna, ki je bil zaradi dopinga že suspendiran 2014, bo zagotovo velik medijski dogodek in šele drugi takšen primer v zgodovini Športnega razsodišča. Prvič se je morala javno zagovarjati prav tako predstavnica plavalnega športa, Michelle Smith De Bruin z Irske, ki ji je Fina 1999 očitala, da je v vzorec urina vmešala alkohol. Cas je tedaj razsodil v prid Fine.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike