kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 20.08.2019 20:35:45

Sun Yang se bo na Cas zagovarjal šele oktobra

Reuters
Trikratni olimpijski prvak v plavanju Kitajec Sun Yang bo na Športnem razsodišču (Cas) zaslišan šele konec oktobra in ne septembra, kot je bilo to sprva načrtovano. Cas je zaslišanje prestavil "zaradi nenačrtovanih osebnih razlogov ene od strani" in dodal, da bo zaslišanje šele drugič v zgodovini javno, se pravi tudi s prisotnostjo medijev.

Cas bo razsojal v primeru Svetovne antidoping organizacije (Wada) proti Mednarodni plavalni zvezi (Fina). Slednja je namreč oprostila oziroma zgolj opozorila kitajskega zvezdnika glede incidenta, ki se je zgodil pred slabim letom. Wada je tedaj nenapovedano na Kitajskem obiskala Sun Yanga in mu vzela vzorec krvi, ki pa ga je nato nekdo iz njegove ekipe odtujil Wadi in epruveto razbil s kladivom.


Fina je pritrdila Kitajcu, češ, da se predstavniki Wade niso ustrezno identificirali, in mu dovolila nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Gwangjuju, kjer je Sun osvojil dve zlati medalji in bil vsakokrat ob podelitvi deležen protestov sotekmovalcev.

Pričanje Suna, ki je bil zaradi dopinga že suspendiran 2014, bo zagotovo velik medijski dogodek in šele drugi takšen primer v zgodovini Športnega razsodišča. Prvič se je morala javno zagovarjati prav tako predstavnica plavalnega športa, Michelle Smith De Bruin z Irske, ki ji je Fina 1999 očitala, da je v vzorec urina vmešala alkohol. Cas je tedaj razsodil v prid Fine.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike