horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 20.08.2019 20:35:45

Sun Yang se bo na Cas zagovarjal šele oktobra

Reuters
Trikratni olimpijski prvak v plavanju Kitajec Sun Yang bo na Športnem razsodišču (Cas) zaslišan šele konec oktobra in ne septembra, kot je bilo to sprva načrtovano. Cas je zaslišanje prestavil "zaradi nenačrtovanih osebnih razlogov ene od strani" in dodal, da bo zaslišanje šele drugič v zgodovini javno, se pravi tudi s prisotnostjo medijev.

Cas bo razsojal v primeru Svetovne antidoping organizacije (Wada) proti Mednarodni plavalni zvezi (Fina). Slednja je namreč oprostila oziroma zgolj opozorila kitajskega zvezdnika glede incidenta, ki se je zgodil pred slabim letom. Wada je tedaj nenapovedano na Kitajskem obiskala Sun Yanga in mu vzela vzorec krvi, ki pa ga je nato nekdo iz njegove ekipe odtujil Wadi in epruveto razbil s kladivom.

Fina je pritrdila Kitajcu, češ, da se predstavniki Wade niso ustrezno identificirali, in mu dovolila nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Gwangjuju, kjer je Sun osvojil dve zlati medalji in bil vsakokrat ob podelitvi deležen protestov sotekmovalcev.

Pričanje Suna, ki je bil zaradi dopinga že suspendiran 2014, bo zagotovo velik medijski dogodek in šele drugi takšen primer v zgodovini Športnega razsodišča. Prvič se je morala javno zagovarjati prav tako predstavnica plavalnega športa, Michelle Smith De Bruin z Irske, ki ji je Fina 1999 očitala, da je v vzorec urina vmešala alkohol. Cas je tedaj razsodil v prid Fine.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike