jernej damjan, taya damjan Svet24.si

VIDEO: Bo Jernej Damjan zamenjal skoke za radijski...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. septembra

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

STA
STA
0 20.08.2019 19:35:23

Enajstkratna svetovna prvakinja suspendirana zaradi dopinga

Ena najboljših kanuistk na mirnih vodah, Kanadčanka Laurence Vincent Lapointe, ta teden ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu na Madžarskem, saj je bila pozitivna na nenapovedanem doping testu konec julija. Tekmovalka je obupana, saj pravi, da ni storila nič prepovedanega.

Laurence Vincent Lapointe, enajstkratna svetovna prvakinja, je suspendirana, dokler postopek ne bo zaključen. Mednarodna kajakaška zveza (Icf) ni izdala imena substance, ki ga je test zasledil v telesu tekmovalke, je pa kanadska kajakaška zveza sporočila, "da obstaja možnost, da je bila substanca zaužita nevede oziroma kot del prehrane."

"Šokirana sem in povsem obupana, saj sem športnica, ki je vedno zagovarjala čisto pot do uspeha. Nikoli ne bi zastavila svojega imena ali kariere, da bi izboljšala športne dosežke in naredila razliko pred tekmicami. Odkar sem pred dnevi izvedela za rezultate, sem v sodelovanju z odgovornimi ljudmi naredila vse potrebno, da dokažem svojo nedolžnost," je povedala Kanadčanka.

Sedemindvajsetletna Laurence Vincent Lapointe je specialistka za sprinte. V kanuju enosedu je na 200 metrov osvojila šest zlatih medalj, štiri ima v disciplini C2-500 in eno v C1-5000.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike