ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

STA
STA
0 20.08.2019 19:35:23

Enajstkratna svetovna prvakinja suspendirana zaradi dopinga

Ena najboljših kanuistk na mirnih vodah, Kanadčanka Laurence Vincent Lapointe, ta teden ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu na Madžarskem, saj je bila pozitivna na nenapovedanem doping testu konec julija. Tekmovalka je obupana, saj pravi, da ni storila nič prepovedanega.

Laurence Vincent Lapointe, enajstkratna svetovna prvakinja, je suspendirana, dokler postopek ne bo zaključen. Mednarodna kajakaška zveza (Icf) ni izdala imena substance, ki ga je test zasledil v telesu tekmovalke, je pa kanadska kajakaška zveza sporočila, "da obstaja možnost, da je bila substanca zaužita nevede oziroma kot del prehrane."

"Šokirana sem in povsem obupana, saj sem športnica, ki je vedno zagovarjala čisto pot do uspeha. Nikoli ne bi zastavila svojega imena ali kariere, da bi izboljšala športne dosežke in naredila razliko pred tekmicami. Odkar sem pred dnevi izvedela za rezultate, sem v sodelovanju z odgovornimi ljudmi naredila vse potrebno, da dokažem svojo nedolžnost," je povedala Kanadčanka.

Sedemindvajsetletna Laurence Vincent Lapointe je specialistka za sprinte. V kanuju enosedu je na 200 metrov osvojila šest zlatih medalj, štiri ima v disciplini C2-500 in eno v C1-5000.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike