stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 20.08.2019 19:35:23

Enajstkratna svetovna prvakinja suspendirana zaradi dopinga

Ena najboljših kanuistk na mirnih vodah, Kanadčanka Laurence Vincent Lapointe, ta teden ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu na Madžarskem, saj je bila pozitivna na nenapovedanem doping testu konec julija. Tekmovalka je obupana, saj pravi, da ni storila nič prepovedanega.

Laurence Vincent Lapointe, enajstkratna svetovna prvakinja, je suspendirana, dokler postopek ne bo zaključen. Mednarodna kajakaška zveza (Icf) ni izdala imena substance, ki ga je test zasledil v telesu tekmovalke, je pa kanadska kajakaška zveza sporočila, "da obstaja možnost, da je bila substanca zaužita nevede oziroma kot del prehrane."


"Šokirana sem in povsem obupana, saj sem športnica, ki je vedno zagovarjala čisto pot do uspeha. Nikoli ne bi zastavila svojega imena ali kariere, da bi izboljšala športne dosežke in naredila razliko pred tekmicami. Odkar sem pred dnevi izvedela za rezultate, sem v sodelovanju z odgovornimi ljudmi naredila vse potrebno, da dokažem svojo nedolžnost," je povedala Kanadčanka.

Sedemindvajsetletna Laurence Vincent Lapointe je specialistka za sprinte. V kanuju enosedu je na 200 metrov osvojila šest zlatih medalj, štiri ima v disciplini C2-500 in eno v C1-5000.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike