ženska Dobra karma

Hišna številka: povej mi svoj naslov in povem ...

potrč marko Svet24.si

VIDEO: Marko Potrč o nesmiselnih ukrepih: Nimamo ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Kdo bolj ogroža svobodo govora v ...

Sebastien Abramov Svet24.si

Primer Sebastiena Abramova: Preplet tragičnih ...

20200714-01015459 Necenzurirano

Prej lobirala v poslih z maskami, zdaj jih bo ...

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

marijana b Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica rodila deklico

STA
STA
0 20.08.2019 19:35:23

Enajstkratna svetovna prvakinja suspendirana zaradi dopinga

Ena najboljših kanuistk na mirnih vodah, Kanadčanka Laurence Vincent Lapointe, ta teden ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu na Madžarskem, saj je bila pozitivna na nenapovedanem doping testu konec julija. Tekmovalka je obupana, saj pravi, da ni storila nič prepovedanega.

Laurence Vincent Lapointe, enajstkratna svetovna prvakinja, je suspendirana, dokler postopek ne bo zaključen. Mednarodna kajakaška zveza (Icf) ni izdala imena substance, ki ga je test zasledil v telesu tekmovalke, je pa kanadska kajakaška zveza sporočila, "da obstaja možnost, da je bila substanca zaužita nevede oziroma kot del prehrane."

"Šokirana sem in povsem obupana, saj sem športnica, ki je vedno zagovarjala čisto pot do uspeha. Nikoli ne bi zastavila svojega imena ali kariere, da bi izboljšala športne dosežke in naredila razliko pred tekmicami. Odkar sem pred dnevi izvedela za rezultate, sem v sodelovanju z odgovornimi ljudmi naredila vse potrebno, da dokažem svojo nedolžnost," je povedala Kanadčanka.

Sedemindvajsetletna Laurence Vincent Lapointe je specialistka za sprinte. V kanuju enosedu je na 200 metrov osvojila šest zlatih medalj, štiri ima v disciplini C2-500 in eno v C1-5000.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike