Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.06.2019 16:37:22

NI VIDEL, kje je, potem pa se je SUMLJIVIM ZGODBAM tokrat raje IZOGNIL!

Bobo
Po uspešnem dopoldnevu, ko so si sobotni nastop na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju v Tacnu zagotovili vsi kanuisti in kajakašice, so se popoldne s savskimi brzicami spopadli še kajakaši in kanuistke.

Nedeljski polfinalni nastop si je zagotovilo vseh šest slovenskih čolnov. Slovenci so bili torej v kvalifikacijah stoodstotni. V nedeljo bodo gledalci tako lahko navijali za kajakaše Petra Kauzerja, Nika Testena in Martina Srebotnika ter kanuistke Aljo Kozorog, Evo Alino Hočevar in Leo Novak.

Med kajakaši je bil najhitrejši Britanec Joseph Clarke, zmagovalec letošnje tekme svetovnega pokala v Lee Valleyu. Izmed treh slovenskih kajakašev je bil najhitrejši najizkušenejši, Kauzer, ki je bil brez dotika peti.

"Na vrhu sem malo izgubil občutek, čez rampo me je zalilo, brizgnilo mi je v oči in nisem ravno videl, kje sem, a potem sem nadzoroval vožnjo. Nisem se spravljal v težave, peljal sem po sredini vrat, da spet ne bi bilo kakšne sumljive zgodbe. Z današnjo predstavo sem zadovoljen, vem pa, da imam še kar nekaj rezerve, ki jo hranim za nedeljo," je svoj nastop ocenil Kauzer. Spomnil je na sodniške odločitve, ki ga jezijo zadnjih nekaj tekem, a je zatrdil, da se je v zadnjih dneh v domačem okolju umiril.

Testen je dosegel sedmi čas, Srebotnik pa je z 20. mestom ujel še zadnji vlak, ki pelje v polfinale po prvi vožnji.

"Drugače je bila vožnja dobra, spodaj pa si nisem želel privoščiti dodatnih 50 kazenskih sekund. Ko sem videl, da bo šlo na tesno, sem raje pustil tam kakšno sekundo več, da ne bi bilo težav," je Testen opisal svoje težave pri zadnjih protitočnih vratcih.

Med kanuistkami se je s progo najbolje spopadla Avstralka Jessica Fox, lanskoletna zmagovalka Tacna. S tretjim mestom se je izkazala Kozorogova, ki je prejela tudi dve kazenski sekundi za dotik pri šestih vratcih.



"Zelo sem vesela, da mi je uspela taka vožnja. Pred startom sem bila bolj živčna kot na vseh svetovnih pokalih doslej, najverjetneje zaradi občinstva. Ko veslaš je vedno dobro, da te spodbujajo, pred startom pa je malo več treme. Upam, da se v nedeljo spopadem s tremo in pokažem tako vožnjo, ki bo meni všeč," je misli naprej že usmerila Kozorogova.

Osmo mesto je zasedla Hočevarjeva, ki bo tako tekmovala tako v soboto kot nedeljo. V zgornjem delu je imela sicer nekaj težav in je izvedla eskimski obrat, a je hitro ujela ritem in se zanesljivo uvrstila še na nedeljsko tekmo.

"Sem kar zadovoljna, ker sem v obeh disciplinah prišla v polfinale, kar je tudi cilj kvalifikacij. Delo, ki ga moraš narediti v kvalifikacijah, sem opravila. Vožnja na začetku kanuja ni bila idealna, padla mi je koncentracija, a sem potem slišala napovedovalca, ki je rekel, da sem na vmesnem času prva. To mi je dalo upanje, da imam še možnosti za polfinale. Čoln sem potem še bolj pognala in zelo sem vesela, da sem prišla v polfinale," pa se je po koncu dne smejalo Hočevarjevi.

Za las se je v polfinale uvrstila tudi Novakova. V prvi vožnji je izpustila ena vratca, v drugi pa dosegla deseti čas, ki je kot zadnji peljal na nedeljsko tekmo.

Pred tem so si že dopoldne sobotno tekmo zagotovili kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič ter kajakašice Ajda Novak, Eva Terčelj in Hočevarjeva.

V soboto, tekma se začne ob 9. uri, bosta torej znana zmagovalca med kanuisti in kajakašicami, v nedeljo pa med kajakaši in kanuistkami.

Članki iz rubrike