Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

tu
tu
0 28.06.2019 10:07:46

Aljaž Bedene osamljen med vražjimi Slovenkami

Prihajajoči, tretji letošnji turnir za grand slam v Wimbledonu, bo ponovno uprizoril pestro vzpenjanje slovenskega tenisa, predvsem ženskega. Štiri dekleta bodo nastopila v glavnem delu turnirja, ki pooseblja največjo mero spoštovanja v svetu tenisa.

Spisek Slovenk je enak kot na prejšnjem turnirju velike četverice v pariškem Roland Garrosu, a tokrat z nekoliko večjo mero optimizma. Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Dalila Jakupovič so si uvrstitev v glavni del turnirja priborile z dobrimi igrami na preteklih turnirjih in posledično boljšo uvrstitvijo na lestvici WTA. Svojo zgodbo pa spisala 18-letna Kaja Juvan, ki je vrhunsko odigrala tri kvalifikacijske tekme in še posebej navdušila v odločilnem 3. krogu, ko je dobesedno knokavtirala 6. nosilko in nekdaj 24. igralko z lestvice WTA, Američanko Christino McHale. Juvanova se je prvič prebila med elito nastopajočih v glavnem delu tretjega letošnjega grand slama, hkrati pa se je vrnila na t.i. kraj zločina, saj je pred dvema letoma v mladinski konkurenci, v paru s Srbkinjo Olgo Danilović, zmagala v konkurenci dvojic. Ob bok štirim posameznicam, bo Slovenija imela, tudi do neke mere precej močni orožji v konkurenci parov, kjer bosta nastopili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, vsaka s svojima partnericama.

hercog

Za zdrav optimizem pred nastopi vražjih Slovenk, gre vzroke iskati v zadnjih turnirjih, kjer je Polona Hercog prek kvalifikacij prišla do glavnega dela turnirja v Eastbournu in po štirih zmagah, v osmini finala z 1:2 v nizih klonila proti nekdanji prvi igralki sveta Romunki Simoni Halep. Dobro je na istem turnirju nastopila tudi Tamara Zidanšek, ki je v 1. krogu premagala odlično Španko Carlo Suarez Navarro in nato v naslednjem izgubila z eno najboljših igralk na svetu in vodilno med mladimi ter vzpenjajočimi zvezdnicami tenisa, Belorusinji Aryini Sabalenko.

Pri slovenskih teniških igralcih ima vse v svojih rokah Aljaž Bedene, ki bi lahko izkoristil dobro pripravljenost in v kolikor izkoristi zmagovalen trenutek, ki je v tenisu prepogosto vzrok porazom, kjer odloča ena žoga, bi lahko vsaj izenačil svojo najboljšo wimbledonsko uvrstitev, ki jo je dosegel s 3. krogom leta 2017. Še ne 30-letni Ljubljančan je pretekli teden dobro nastopil na turnirju v londonskem Queensu, kjer je prestal kvalifikacije in nato v 2. krogu izgubil z Milošem Raonićem. V kvalifikacijah sta nastopila še dva Slovenca. Dva Blaža, Kavčič, po več kot štirih mesecih in Rola, sta ponudila všečen tenis in z malce sreče, še posebej to velja za visokoraslega Rolo, bi bil izkupiček kaj hitro lahko na las podoben slovenskemu čudežnemu dekletu, Kaji Juvan.

Teniški turnir na sveti travi v Wimbledonu se začne 1. julija in konča 14 dni kasneje.

Galerija
Značke: tenis, bedene, juvan, hercog

Članki iz rubrike