Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 26.06.2019 15:16:28

Federer drugi nosilec Wimbledona

Reuters
Švicar Roger Federer je drugi nosilec teniškega grand slama v Wimbledonu in je s tem na tretje mesto potisnil Španca Rafaela Nadala, čeprav je njun vrstni red na svetovni lestvici obraten in je Španec pred Švicarjem. Ta teniški turnir ima drugačno formulo za nosile od običajne in kombinira teniško lestvico z dosežki na travnati podlagi.

Prvi nosilec je tudi prvi igralec sveta in branilec turnirske zmage Novak Đoković iz Srbije. Južnoafričan Kevin Anderson je četrti nosilec, kar je veliko višje o njegovega osmega mesta na lestvici ATP. Zaradi teh sprememb je v začetku tedna Nadal že kritiziral formulo, ki jo imajo organizatorji Wimbledona.

Na ženskem delu velikega slama ni razlik in so nosilke na vrhu razporejene tako kot na svetovni lestvici. Zmagovalka odprtega prvenstva Francije Ashleigh Barty iz Avstralije je na čelu pred Japonko Naomi Osako in Čehinjo Karolino Pliškovo. Nemka Angelique Kerber, branilka naslova, je sedma nosilka, na 11. mestu pa je sedemkratna zmagovalka Wimbledona Serena Williams iz ZDA.



Prvih osem nosilcev Wimbledona 2019
* moški: 1 Novak Đoković (Srb) - 2 Roger Federer (Švi) - 3 Rafael Nadal (Špa) - 4 Kevin Anderson (JAR) - 5 Dominic Thiem (Avt) - 6 Alexander Zverev (Nem) - 7 Stefanos Cicipas (Grč) - 8 Kei Nishikori (Jap)
* ženske: 1 Ashleigh Barty (Avs) - 2 Naomi Osaka (Jap) - 3 Karolina Pliškova (Češ) - 4 Kiki Bertens (Niz) - 5 Angelique Kerber (Nem) - 6 Petra Kvitova (Češ) - 7 Simona Halep (Rom) - 8 Jelina Svitolina (Ukr).

Značke: tenis, wimbledon

Članki iz rubrike