pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Bolje zlomljena kost kot zlomljen duh

Sneg, jadralni zmajar Svet24.si

Četrtek, petek, sobota ... Sneg!

titanik Svet24.si

Lov na Titanik le krinka – Američani so v ...

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Travis res prevaral Kylie ali je to ...

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

sta
sta
0 10.11.2018 12:58:41

Stevens do zmage na 50 m prsno v Tokiu

Arsen Perić
Slovenski plavalec Peter John Stevens je s časom 26,03 sekunde zmagal na 50 metrov prsno na svetovnem pokalu v Tokiu. Drugi je bil Rus Kiril Prigoda (26,19), tretji pa Japonec Yasuhiro Koseki (26,20). Stevens je potrdil tudi normo za decembrsko svetovno prvenstvo na Kitajskem (26,83).

V kvalifikacijah je Stevens, bronast v tej disciplini na letošnjem evropskem prvenstvu v Glasgowu, plaval pol sekunde slabše in se v finale uvrstil s četrtim časom.

"To danes je bilo povsem nasprotno kot v Pekingu pred tednom dni. Izšlo se je izredno dobro. Po skoku je dobil želeno prednost. Zaradi tega je plaval manj v krču kot v Pekingu. Na obratu je imel že lepo prednost, ki je zadoščala do cilja. Glede na čas sezone in da je v pripravah na SP, je nastop zelo obetajoč," je pojasnil Stevensov trener Luka Berdajs.

V finalu je član kranjskega Triglava nato plaval precej hitreje, čas 26,03 sekunde je njegov tretji najhitrejši vseh časov v 25-metrskih bazenih. Hitreje je plaval le decembra 2016 v Windsorju (25,85), ko je postal svetovni podprvak, in decembra 2017 v Koebenhavnu (25,97).Triindvajsetletni Stevens je petkov program - nastop na 100 metrov prsno in na 100 metrov mešano - izpustil zaradi poškodbe mišice odtegovalke, ki jo je staknil v torek. Čeprav je bila bolečina manjša, ni želel tvegati in se je raje osredotočil na svojo paradno disciplino.

"V podzavesti je imel poškodovano nogo. Mogoče je bil to zanj manjši plus, ker je zaradi mini poškodbe z nogo imel ožji udarec. Na 50 metrov je to lahko v njegovo korist. Zjutraj je bil v predtekmovanju zadržan, ima dovolj rezerve za finale, ni šel 100-odstotno. Popoldan je videl, da gre in sešlo se mu je. Ni pa bilo 100-odstotno. Na obratu ima še rezerve. Sicer pa super, odlično, bolje od pričakovanj," je dejal Berdajs.

V nedeljo Stevens ne bo nastopil na 200 metrov prsno, čeprav je to načrtoval. Z nizozemskim fizioterapevtom bo nadaljeval terapije in se osredotočil na naslednji svetovni pokal v Singapurju prihodnji konec tedna.

Članki iz rubrike