jonas Odkrito.si

Jonas Žnidaršič in Inti Šraj nov par?

melania trump_valentinovo 6 Svet24.si

FOTO: To je na valentinovo dobila Melania, ampak ...

smrt prehod Petisvet.si

Znanstveniki dokazujejo življenje po smrti!

sedmerčki Svet24.si

Ne trojčki, ne peterčki, 25-letnica je ...

avto_tehnični pregled Svet24.si

Avto pripeljala na tehničnega in ostala brez ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Tako svojo nosečo ženo razvaja Isaac Palma

STA
STA
0 22.07.2018 18:05:29

Eva Alina Hočevar za konec MSP četrta, Niko Testen osmi

V Italiji se je končalo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Po dveh kolajnah v ekipnih preizkušnjah prvenstva in naslovu prvakinje v kajaku je v nedeljo Eva Alina Hočevar v kanuju priveslala do četrtega mesta. V finalu kajakašev do 23 let je veslal Niko Testen in bil na koncu osmi.

Glavno ime slovenske ekipe, pa tudi svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Ivrei, je bila 16-letna dijakinja gimnazije Bežigrad Eva Alina Hočevar. Po dveh srebrnih kolajnah v ekipnih tekmah in naslovu svetovne prvakinje v kajaku je zadnji dan prvenstva v kanuju osvojila četrto mesto. Na progi je naredila nekaj napak, ki so jo stale nove kolajne, prejela je tudi šest kazenskih sekund, a vseeno le za slabi dve sekundi in pol zaostala za zmagovalnimi stopničkami.

Hočevarjeva je z doseženimi rezultati tudi najuspešnejša udeleženka tega prvenstva, saj je tri kolajne uspelo osvojiti le še Kimberley Woods med mlajšimi članicami, a je Britanka priveslala do srebra in dveh bronov, medtem ko se slovenska reprezentantka lahko pohvali z naslovom svetovne prvakinje in dvema srebrnima odličjema. Woodsova je med drugim članska evropska prvakinja v kanuju iz Tacna v sezoni 2017.

Primorski kajakaš Testen je bil edini slovenski finalist v dopoldanskem delu programa, ko so se za kolajne merile kanuistke in kajakaši do 23 let. Nekdanji mladinski evropski prvak, ki se je letos prvič uvrstil v člansko reprezentanco in na članskem evropskem prvenstvu skupaj z Martinom Srabotnikom in Petrom Kauzerjem tudi že osvojil ekipno kolajno, je bil odličen v polfinalu, kjer je prikazal najboljšo vožnjo izmed vseh. V finalu mu ni uspelo ponoviti prvega nastopa, saj je po veliki napaki in še enem dotiku v cilj prišel z 52 kazenskimi sekundami, kar ga je uvrstilo na osmo mesto. Čas, ki ga je postavil v polfinalu, bi v odločilni vožnji dneva zadostoval za bron.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike