Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.07.2018 18:05:29

Eva Alina Hočevar za konec MSP četrta, Niko Testen osmi

V Italiji se je končalo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Po dveh kolajnah v ekipnih preizkušnjah prvenstva in naslovu prvakinje v kajaku je v nedeljo Eva Alina Hočevar v kanuju priveslala do četrtega mesta. V finalu kajakašev do 23 let je veslal Niko Testen in bil na koncu osmi.

Glavno ime slovenske ekipe, pa tudi svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Ivrei, je bila 16-letna dijakinja gimnazije Bežigrad Eva Alina Hočevar. Po dveh srebrnih kolajnah v ekipnih tekmah in naslovu svetovne prvakinje v kajaku je zadnji dan prvenstva v kanuju osvojila četrto mesto. Na progi je naredila nekaj napak, ki so jo stale nove kolajne, prejela je tudi šest kazenskih sekund, a vseeno le za slabi dve sekundi in pol zaostala za zmagovalnimi stopničkami.


Hočevarjeva je z doseženimi rezultati tudi najuspešnejša udeleženka tega prvenstva, saj je tri kolajne uspelo osvojiti le še Kimberley Woods med mlajšimi članicami, a je Britanka priveslala do srebra in dveh bronov, medtem ko se slovenska reprezentantka lahko pohvali z naslovom svetovne prvakinje in dvema srebrnima odličjema. Woodsova je med drugim članska evropska prvakinja v kanuju iz Tacna v sezoni 2017.

Primorski kajakaš Testen je bil edini slovenski finalist v dopoldanskem delu programa, ko so se za kolajne merile kanuistke in kajakaši do 23 let. Nekdanji mladinski evropski prvak, ki se je letos prvič uvrstil v člansko reprezentanco in na članskem evropskem prvenstvu skupaj z Martinom Srabotnikom in Petrom Kauzerjem tudi že osvojil ekipno kolajno, je bil odličen v polfinalu, kjer je prikazal najboljšo vožnjo izmed vseh. V finalu mu ni uspelo ponoviti prvega nastopa, saj je po veliki napaki in še enem dotiku v cilj prišel z 52 kazenskimi sekundami, kar ga je uvrstilo na osmo mesto. Čas, ki ga je postavil v polfinalu, bi v odločilni vožnji dneva zadostoval za bron.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike