krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 22.07.2018 11:42:34

Artnikova svetovna rekorderka v potopu na vdih z monoplavutjo

Koprčanka Alenka Artnik je na Bahamih dosegla nov svetovni rekord. V disciplini z monoplavutjo se je v Deanovi modri luknji na vdih potopila kar 105 metrov globoko.

Disciplina ima zdaj kar tri svetovne rekorderke. Pred letošnjo tekmo je bila lastnica rekorda Italijanka Alessia Zecchini na letošnjem tekmovanju pa sta ga izenačili Artnikova in Japonka Hanaki Hirose, ki pa je bila kasneje diskvalificirana. Morda bo Koprčanka globino skušala še izboljšati, saj tekmovanje na Bahamih traja do srede.

"Dosegla sem nov mejnik v svoji karieri prostega potapljanja. Čestitke tudi Hanako Hirose za njen potop. Kmalu bom objavila video in še naprej spremljajte tekmovanje," je na facebooku zapisala Artnikova in se zahvalila tudi vsem svojim sponzorjem in drugim, ki jo podpirajo.



Slovenka je postala četrta ženska v zgodovini, ki se je z monoplavutjo potopila več kot 100 m globoko. Prva je bila leta 2009 Rusinja Natalija Molčanova, za njo Japonka, Italijanka, zdaj pa še Artnikova.

Samo Jeranko je v soboto, prav na 29. rojstni dan, v disciplini potop s konstantno obremenitvijo z monoplavutjo dosegel nov državni rekord 110 metrov.

Značke: šport, sta

Članki iz rubrike