Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
1 21.07.2018 22:30:46

Slovenci četrti na uvodni tekmi poletne VN, zmaga Poljakom

Slovenski smučarski skakalci so pod vodstvom novega trenerja Gorazda Bertonclja uvodno tekmo poletne velike nagrade v Wisli končali na četrtem mestu. Zmaga je pripadla vodilnim po prvi seriji, Poljakom (1073,3 točke), ki so slavili z ogromno prednostjo, Slovenci Tilen Bartol, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc so zbrali 945,4 točke.

V konkurenci desetih ekip so si Slovenci po polovici tekme s četrtim mestom priborili finalni nastop, najboljši so bili domačini, Poljaki. Slednji so pod kapetansko taktirko najboljšega skakalca minule zime Kamila Stocha, danes pa je bil izjemno razpoložen tudi Pjotr Žyla, z zmago razveselili domače gledalce. Drugi so bili Nemci (1002 točki), ki so za Poljaki zaostali kar za 71,3 točke, tretji pa Norvežani (998,1).


Prireditelji v Wisli so skupaj z mestno občino dolgoletnemu direktorju tekmovanj pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (Fis) Walterju Hoferju podelili naziv častnega občana Wisle. Triinšestdesetletni Avstrijec je nagrado prejel za svoj doprinos poljski tekmi ter skokom na splošno. "To je zame posebna čast in nagrado sprejemam v imenu celotne družine Fisa," je dejal Hofer.

V nedeljo prav tako ob 17.30 bo v Wisli še prva posamična tekma poletne sezone za veliko nagrado, na kateri bo nastopilo vseh sedem slovenskih skakalcev, ki so odpotovali na Poljsko. Poleg današnje četverice so bili v petkovih kvalifikacijah uspešni še Anže Lanišek, Domen Prevc in Anže Semenič.

Članki iz rubrike