magnifico 1 Odkrito.si

FOTO: Ponosni oče Magnifico pokazal postavnega ...

karl lagerfeld 1 Svet24.si

FOTO: Tudi Melania Trump z besedami v slovo

Duhovna moč 1 Petisvet.si

Zakaj predajamo moč drugim?!

snežni plaz Svet24.si

VIDEO in FOTO: Izpod snega rešili štiri ljudi

Jelena Karleuša Svet24.si

Zaradi afere s Karleušo je dobil brco v rit

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Hailey razkrila najslabšo navado Justina Bieberja

tina maze2 Njena.si

Cigansko življenje Tine Maze

STA
STA
0 13.07.2018 20:29:47

Janežič in Prinčič jadralsko EP v razredu 49er končala na 31. mestu

Z zadnjimi plovi se je danes v Gdynii zaključilo evropsko prvenstvo v olimpijskem razredu 49er, na katerem sta slovenska jadralca Peter Lin Janežič in Sebastian Prinčič osvojila šesto mesto v srebrni skupini oziroma 31. mesto skupno.

Šest dni dolgo EP je za večino jadralcev predstavljalo zadnji test pred letošnjim svetovnim prvenstvom, ki se bo kmalu začelo na Danskem in na katerem se bodo podeljevale prve vozovnice za olimpijske igre.

Janežič in Prinčič sta na EP od prvega dne pokazala, da se lahko kosata z najboljšimi. Ob koncu kvalifikacij so jima zmanjkale le tri točke do uvrstitve v zlato skupino, torej med najboljših 25 jadralcev. Na koncu sta zadnje tekmovalne dni jadrala v srebrni skupini, v kateri sta tekmovala skupaj s številnimi zvenečimi imeni svetovnega jadranja in na koncu osvojila šesto mesto oziroma 31. mesto v skupnem seštevku EP.

"Danes so bili še zadnji trije plovi. Prva dva sva res dobro odjadrala in naredila samo nekaj manjših napak. V tretjem plovu sva morala na tretjini prve orce delati kazenski obrat, ker sva slabo ocenila ali prečiva ali ne na leve uzde. Zaradi tega sva bila za vsemi in se v nadaljevanju žal nisva uspela prebiti v ospredje. Večja napaka v taki skupini, kjer je konkurenca zelo izenačena, stane veliko," je povedal Janežič in dodal: "Z rezultatom smo zelo zadovoljni. Evropsko prvenstvo je bila dobra priprava na svetovno zaradi konkurence in ker smo videli, kje se še moramo izboljšati."

Značke: jadranje, ep

Članki iz rubrike