pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 13.07.2018 20:29:47

Janežič in Prinčič jadralsko EP v razredu 49er končala na 31. mestu

Z zadnjimi plovi se je danes v Gdynii zaključilo evropsko prvenstvo v olimpijskem razredu 49er, na katerem sta slovenska jadralca Peter Lin Janežič in Sebastian Prinčič osvojila šesto mesto v srebrni skupini oziroma 31. mesto skupno.

Šest dni dolgo EP je za večino jadralcev predstavljalo zadnji test pred letošnjim svetovnim prvenstvom, ki se bo kmalu začelo na Danskem in na katerem se bodo podeljevale prve vozovnice za olimpijske igre.


Janežič in Prinčič sta na EP od prvega dne pokazala, da se lahko kosata z najboljšimi. Ob koncu kvalifikacij so jima zmanjkale le tri točke do uvrstitve v zlato skupino, torej med najboljših 25 jadralcev. Na koncu sta zadnje tekmovalne dni jadrala v srebrni skupini, v kateri sta tekmovala skupaj s številnimi zvenečimi imeni svetovnega jadranja in na koncu osvojila šesto mesto oziroma 31. mesto v skupnem seštevku EP.

"Danes so bili še zadnji trije plovi. Prva dva sva res dobro odjadrala in naredila samo nekaj manjših napak. V tretjem plovu sva morala na tretjini prve orce delati kazenski obrat, ker sva slabo ocenila ali prečiva ali ne na leve uzde. Zaradi tega sva bila za vsemi in se v nadaljevanju žal nisva uspela prebiti v ospredje. Večja napaka v taki skupini, kjer je konkurenca zelo izenačena, stane veliko," je povedal Janežič in dodal: "Z rezultatom smo zelo zadovoljni. Evropsko prvenstvo je bila dobra priprava na svetovno zaradi konkurence in ker smo videli, kje se še moramo izboljšati."

Značke: jadranje, ep

Članki iz rubrike