jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

princ filip Svet24.si

Princu Filipu že dostavili nov avtomobil. Pa mu ...

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

NLB Svet24.si

Slovenija Hrvaški poslala diplomatsko noto: bo ...

Jenson Button, Brittny Ward Svet24.si

Bivši dirkač formule 1 bo zibal

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

STA
STA
0 13.07.2018 19:46:06

Hrvat polfinalist Luzerna

www.alesfevzer.com
Edini slovenski veslač na sklepni tekmi svetovnega pokala 2018 v Luzernu, Rajko Hrvat, se je preko repesaža prebil v sobotni polfinale lahkih skifov. V svoji skupini je za Madžarom Petrom Glambosom zasedel drugo mesto.

Hrvat je na slovitem Rdečem jezeru v repesažu vodil vse do končnice, ko ga je prehitel Madžar. A sklepni del tekme še ni pokazal pravega razmerja moči, saj je bil močan finiš za oba tekmovalca nepotreben. Pred zasledovalci sta imela namreč lepo prednost in v polfinale sta vodili dve mesti.

V dopoldanskem predtekmovanju je Hrvat v svoji skupini zasedel tretje mesto, neposredno pa sta v polfinale napredovala po dva čolna iz štirih skupin. V Hrvatovi predtekmovalni skupini je bil razred zase Švicar Michael Schmid. Izolčan je do polovice tekme veslal na drugem mestu, v tretji četrtini pa ga je prehitel Avstralec Parry Hamish in ta je uspešno ubranil drugo mesto tudi v finišu."Rajko je že zjutraj pokazal svoj maksimum, a vidi se, da je zaradi poškodbe hrbta izgubil kar nekaj moči in ni mu uspelo premagati Avstralca. To bo treba vsekakor popraviti, če želi doseči kaj več. V repasažu nato ni šel do konca, saj je bil polfinale dosežen in naloga izpolnjena," je nastopa pokomentiral trener Iztok Butinar, ki računa, da bo njegov varovanec v res dobri formi na septembrskem svetovnem prvenstvu, ko naj bi nadoknadil doslej zamujeno.

Polfinale bo v soboto na sporedu že ob 9.30.

Članki iz rubrike