Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 19. aprila

dog-3415990_1280 Petisvet.si

Pes tako razkrinka človeka, ki ima slabe namene!

Društvo za zaščito konj_biki Svet24.si

FOTO: Grozljivka v okolici Trebnjega: konj na 1,2 ...

meghan markle 1 Svet24.si

Oprah se čudi, kako Meghan vse to uspeva

Tadej Pisek (34) Njena.si

Tadejevo slovo: 'Ni lahko, pogrešal ga bom'

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

STA
STA
0 13.07.2018 19:46:06

Hrvat polfinalist Luzerna

www.alesfevzer.com
Edini slovenski veslač na sklepni tekmi svetovnega pokala 2018 v Luzernu, Rajko Hrvat, se je preko repesaža prebil v sobotni polfinale lahkih skifov. V svoji skupini je za Madžarom Petrom Glambosom zasedel drugo mesto.

Hrvat je na slovitem Rdečem jezeru v repesažu vodil vse do končnice, ko ga je prehitel Madžar. A sklepni del tekme še ni pokazal pravega razmerja moči, saj je bil močan finiš za oba tekmovalca nepotreben. Pred zasledovalci sta imela namreč lepo prednost in v polfinale sta vodili dve mesti.

V dopoldanskem predtekmovanju je Hrvat v svoji skupini zasedel tretje mesto, neposredno pa sta v polfinale napredovala po dva čolna iz štirih skupin. V Hrvatovi predtekmovalni skupini je bil razred zase Švicar Michael Schmid. Izolčan je do polovice tekme veslal na drugem mestu, v tretji četrtini pa ga je prehitel Avstralec Parry Hamish in ta je uspešno ubranil drugo mesto tudi v finišu."Rajko je že zjutraj pokazal svoj maksimum, a vidi se, da je zaradi poškodbe hrbta izgubil kar nekaj moči in ni mu uspelo premagati Avstralca. To bo treba vsekakor popraviti, če želi doseči kaj več. V repasažu nato ni šel do konca, saj je bil polfinale dosežen in naloga izpolnjena," je nastopa pokomentiral trener Iztok Butinar, ki računa, da bo njegov varovanec v res dobri formi na septembrskem svetovnem prvenstvu, ko naj bi nadoknadil doslej zamujeno.

Polfinale bo v soboto na sporedu že ob 9.30.

Članki iz rubrike