Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
1 13.07.2018 08:05:08

Katarina Srebotnik: Na takšen način tudi finale Wimbledona ni nedosegljiv

Profimedia
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na četrtkovem zadnjem dvoboju uvrstila v polfinale turnirja za grand slam v Wimbledonu. V konkurenci mešanih dvojic je skupaj z Novozelandcem Michaelom Venusom v četrtfinalu po uri in 32 minutah premagala tretjepostavljeno tajvansko-hrvaško navezo Latisha Chan/Ivan Dodig s 7:5, 3:6 in 6:0.

Srebotnikova in Venus, ki sta deveta nosilca, se bosta danes v polfinalu turnirja z nagradnim skladom 38,4 milijona evrov pomerila z ameriško-avstrijsko kombinacijo Nicole Melichar/Alexander Peya. Ta se je polfinale prebila brez boja, saj sta Rusinja Jekaterina Makarova in Brazilec Bruno Soares dvoboj predala.


"Zelo sem vesela zmage in še posebej igre, ki je bila s strani obeh na zelo visoki ravni. Že ves turnir igram dobro in čutim, da sem v formi. Enako velja za Michaela, ki se je uvrstil tudi v finale moških dvojic. Z Michaelom sva se resnično ujela, kar je dodalo svoje. Igrava sproščeno in s takšno igro tudi finale ni nedosegljiv," je dejala Srebotnikova.

Srebotnikovi od velike četverice v mešanih dvojicah manjka le še naslov v Wimbledonu. Najbližje mu je bila pred desetimi leti, ko je bila finalistka z Američanom Mikom Bryanom. Konstantne dobre igre v letu 2018 pa kažejo, da je Srebotnikova še vedno blizu najboljših, kar je dober znak pred današnjim polfinalnim obračunom proti kombinaciji Peya-Melichar.

Članki iz rubrike