cavazza boris 40_6_120 Odkrito.si

Borisa Cavazzo zadela kap

Luka Dončić Svet24.si

Slovenski čudežni deček osvaja Severno Ameriko

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

osebna izkaznica Svet24.si

Mirsad in Hinko sta si ga šla spremenit

lili Svet24.si

Lili Žagar potiho praznovala svoj 38. rojstni dan

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Alesa-Hrvatina-The-Biggest-Loser-Slovenija Njena.si

Aleš po enem letu osupnil z novo preobrazbo

STA
STA
0 29.06.2018 21:52:01

Devet slovenskih čolnov v Krakovu napredovalo v polfinale

Arsen Perić
Slalomisti na divjih vodah so danes tekmovali v kvalifikacijah druge tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Pretekli konec tedna so se mudili v slovaškem Liptovskem Mikulašu, tokrat pa se nahajajo na drugi strani meje, v poljskem Krakovu. Iz kvalifikacij v polfinale je napredovalo devet slovenskih čolnov.

Najprej so se na progo podali kanuisti, kjer so se za uvrstitev med trideseterico najboljših potegovali štirje slovenski reprezentanti. Nastop v prvi vožnji je najbolje uspel Luki Božiču, ki je kvalifikacije končal na šestem mestu. S sedemnajstim rezultatom prve vožnje je v polfinale napredoval tudi Benjamin Savšek, medtem ko sta morala Jure Lenarčič in Anže Berčič na progo še v drugo. Kot deseti kanuist druge vožnje si je kot zadnji vstopnico za polfinale zagotovil Anže Berčič, Jure Lenarčič pa je s 16. časom druge vožnje z nastopi v Krakovu že zaključil. Najhitrejši kanuist kvalifikacij je bil olimpijski prvak iz Ria Francoz Denis Gargaud Chanut, drugi je bil Slovak Marko Mirgorodsky, tretji pa Nemec Sideris Tasiadis.

Med kajakašicami bo Slovenija imela v polfinalu dve predstavnici. Že s prvim nastopom je uvodno oviro preskočila Urša Kragelj, ki je bila trinajsta. Eva Terčelj in Ajda Novak sta morali nastopiti še v drugi vožnji. Eva Terčelj je v drugem nastopu dneva dosegla deveti čas in si zagotovila napredovanje v polfinale, medtem ko je bila Ajda Novak 13. in za malo zgrešila napredovanje. Najhitrejša je bila evropska prvakinja Nemka Ricarda Funk, druga je bila Britanka Mallory Franklin, tretja pa Avstrijka Corinna Kuhnle.


Popoldne so se na progo podali še kajakaši. V polfinale so napredovali vsi tekmovalci. Peter Kauzer in Martin Srabotnik z rezultatoma prve vožnje, Niko Testen in Vid Kuder Marušič pa z drugim nastopom. Kauzer je dosegel najboljši slovenski rezultat med kajakaši. Bil je deseti. Martin Srabotnik je zasedel sedemnajsto mesto, Niko Testen je bil po prvem nastopu 48., Vid Kuder Marušič pa 62. V drugo sta oba nastopila bolje. Niko Testen je napredoval s šestim časom druge kvalifikacijske vožnje, Vid Kuder Marušič pa z desetim.

Najhitrejši kajakaš kvalifikacij je bil olimpijski prvak iz Ria Britanec Joseph Clarke, drugi je bil Nemec Sebastian Schubert, tretji pa Čeh Vit Prindiš.

V soboto so na sporedu polfinalne in finalne vožnje kanuistov in kajakašic.

Članki iz rubrike