Foto Žiga Culiberg RTV SLO (40 of 3) Odkrito.si

Kdo tolaži Maria Galuniča?

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. septembra

karma Petisvet

Izgubljamo bitko z duhovi, a sploh ne vemo!

tanker Svet24.si

Pirati ugrabili Slovenca, stika še niso ...

Dunking Devils Svet24.si

VIDEO: Slovenci navdušili v hrvaškem šovu

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Nastja Gabor_fotoAgencijaEkskluzivno Njena.si

Se je na Popevki zgodila diskvalifikacija?

STA
STA
1 29.06.2018 21:13:54

Anita Horvat zmagala na Slovaškem z izvrstnim časom

Slovenska rekorderka Anita Horvat (Velenje) je na atletskem mitingu v slovaškem Šamorinu zmagala v teku na 400 m in se s časom 52,26 sekunde znova zelo približala svojemu slovenskemu rekordu (51,94), ki ga je dosegla 14. julija lani v Bydgoszczu. Obenem je premagala tudi nekdanjo svetovno prvakinjo Amantle Montsho iz Bocvane (52,55).

Montshojeva, svetovna prvakinja je bila leta 2011 v Daeguju in dve leti pozneje na SP v Moskvi še srebrna, je bila tokat druga za Horvatovo, tretje mesto je zasedla Slovakinja Iveta Putalova (52,89), četrta na evropskem dvoranskem prvenstvu leta 2015 v Pragi.

"Pred tekmo sem se osredotočila, da bi hitreje začela prvih 200 m kot običajno. Želela sem tudi zmagati. Bile so težke razmere, bilo je vetrovno. Upala sem, da bo to meni v prid in je tako tudi bilo na koncu. Izid, ki sem ga dosegla, je tak, kot že vso sezono, zelo dober. Putalove nisem videla med vso tekmo, ker je bila tri proge za mano. Od Montshojeve pa sem pričakovala, da mi bo ušla v prvih 200 m. Med tekom sem se trudila, da ne bi bilo tako, a ji je na koncu zmanjkalo moči. Vesela sem, da mi je uspelo zmagati, to je dobra popotnica in dodatna samozavest za naslednje tekme," je povedala Horvatova, ki jo zdaj čakata dva tedna treningov brez tekem.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike