Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 29.06.2018 21:13:54

Anita Horvat zmagala na Slovaškem z izvrstnim časom

Slovenska rekorderka Anita Horvat (Velenje) je na atletskem mitingu v slovaškem Šamorinu zmagala v teku na 400 m in se s časom 52,26 sekunde znova zelo približala svojemu slovenskemu rekordu (51,94), ki ga je dosegla 14. julija lani v Bydgoszczu. Obenem je premagala tudi nekdanjo svetovno prvakinjo Amantle Montsho iz Bocvane (52,55).

Montshojeva, svetovna prvakinja je bila leta 2011 v Daeguju in dve leti pozneje na SP v Moskvi še srebrna, je bila tokat druga za Horvatovo, tretje mesto je zasedla Slovakinja Iveta Putalova (52,89), četrta na evropskem dvoranskem prvenstvu leta 2015 v Pragi.

"Pred tekmo sem se osredotočila, da bi hitreje začela prvih 200 m kot običajno. Želela sem tudi zmagati. Bile so težke razmere, bilo je vetrovno. Upala sem, da bo to meni v prid in je tako tudi bilo na koncu. Izid, ki sem ga dosegla, je tak, kot že vso sezono, zelo dober. Putalove nisem videla med vso tekmo, ker je bila tri proge za mano. Od Montshojeve pa sem pričakovala, da mi bo ušla v prvih 200 m. Med tekom sem se trudila, da ne bi bilo tako, a ji je na koncu zmanjkalo moči. Vesela sem, da mi je uspelo zmagati, to je dobra popotnica in dodatna samozavest za naslednje tekme," je povedala Horvatova, ki jo zdaj čakata dva tedna treningov brez tekem.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike