ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

kolinda Grabar-Kitarović Svet24.si

Kaj se dogaja s hrvaško predsednico?

Luna Petisvet.si

Dva dni pred tem postane kritično, sicer pa vse ...

rim, veter, podrta drevesa Svet24.si

FOTO in VIDEO: V orkanskem vetru oče odšel na ...

alya Svet24.si

Alya bo iz svojega življenja izločila negativne ...

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tako za svoje goste poskrbi Tanja Žagar

STA
STA
1 29.06.2018 21:13:54

Anita Horvat zmagala na Slovaškem z izvrstnim časom

Slovenska rekorderka Anita Horvat (Velenje) je na atletskem mitingu v slovaškem Šamorinu zmagala v teku na 400 m in se s časom 52,26 sekunde znova zelo približala svojemu slovenskemu rekordu (51,94), ki ga je dosegla 14. julija lani v Bydgoszczu. Obenem je premagala tudi nekdanjo svetovno prvakinjo Amantle Montsho iz Bocvane (52,55).

Montshojeva, svetovna prvakinja je bila leta 2011 v Daeguju in dve leti pozneje na SP v Moskvi še srebrna, je bila tokat druga za Horvatovo, tretje mesto je zasedla Slovakinja Iveta Putalova (52,89), četrta na evropskem dvoranskem prvenstvu leta 2015 v Pragi.

"Pred tekmo sem se osredotočila, da bi hitreje začela prvih 200 m kot običajno. Želela sem tudi zmagati. Bile so težke razmere, bilo je vetrovno. Upala sem, da bo to meni v prid in je tako tudi bilo na koncu. Izid, ki sem ga dosegla, je tak, kot že vso sezono, zelo dober. Putalove nisem videla med vso tekmo, ker je bila tri proge za mano. Od Montshojeve pa sem pričakovala, da mi bo ušla v prvih 200 m. Med tekom sem se trudila, da ne bi bilo tako, a ji je na koncu zmanjkalo moči. Vesela sem, da mi je uspelo zmagati, to je dobra popotnica in dodatna samozavest za naslednje tekme," je povedala Horvatova, ki jo zdaj čakata dva tedna treningov brez tekem.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike