katja jevsek Odkrito.si

Presenečena vremenarka na Pop TV! Tekle so solze ...

Madeleine McCann Svet24.si

Se na ključnih dokazih nabira prah? Razkrili bi ...

Regresija Petisvet.si

S strtim srcem opazovala njegov odhod

mejni prehod, zastoj Svet24.si

Prihajajo prvomajski prazniki in prometni kolaps ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je po govoricah o ločitvi le ...

Tanja Žagar, Miha Vodičar Njena.si

Neprepoznavna Tanja Žagar: besna ga je vrgla ven

Iča Putrih Njena.si

Hči razkrila žalosten vzrok Ičine smrti

STA
STA
1 29.06.2018 21:13:54

Anita Horvat zmagala na Slovaškem z izvrstnim časom

Slovenska rekorderka Anita Horvat (Velenje) je na atletskem mitingu v slovaškem Šamorinu zmagala v teku na 400 m in se s časom 52,26 sekunde znova zelo približala svojemu slovenskemu rekordu (51,94), ki ga je dosegla 14. julija lani v Bydgoszczu. Obenem je premagala tudi nekdanjo svetovno prvakinjo Amantle Montsho iz Bocvane (52,55).

Montshojeva, svetovna prvakinja je bila leta 2011 v Daeguju in dve leti pozneje na SP v Moskvi še srebrna, je bila tokat druga za Horvatovo, tretje mesto je zasedla Slovakinja Iveta Putalova (52,89), četrta na evropskem dvoranskem prvenstvu leta 2015 v Pragi.

"Pred tekmo sem se osredotočila, da bi hitreje začela prvih 200 m kot običajno. Želela sem tudi zmagati. Bile so težke razmere, bilo je vetrovno. Upala sem, da bo to meni v prid in je tako tudi bilo na koncu. Izid, ki sem ga dosegla, je tak, kot že vso sezono, zelo dober. Putalove nisem videla med vso tekmo, ker je bila tri proge za mano. Od Montshojeve pa sem pričakovala, da mi bo ušla v prvih 200 m. Med tekom sem se trudila, da ne bi bilo tako, a ji je na koncu zmanjkalo moči. Vesela sem, da mi je uspelo zmagati, to je dobra popotnica in dodatna samozavest za naslednje tekme," je povedala Horvatova, ki jo zdaj čakata dva tedna treningov brez tekem.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike