Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 29.06.2018 20:41:28

Balinar Borčnik zlat v Tarragoni

Slovenija je na sredozemskih igrah v Tarragoni sedmi tekmovalni dan še povečala zbirko medalj. Za zlato je poskrbel balinar Aleš Borčnik, bronasti medalji pa sta si priborili taekwondoistka Dunja Lemajič in judoistka Patricija Brolih. Rokometašice se bodo borile za bronasto medaljo po današnjem polfinalnem porazu s Črno goro.

Balinarji so si danes priborili dve borbi za medalje; v hitrostnem zbijanju je pri ženskah Nina Volčina prišla do boja za bron, kjer se je merila z Italijanko Sereno Traverso in izgubila, pri moških pa je bil Aleš Borčnik finalist, njegov tekmec pa Italijan Stefano Pegoraro. Zmagal je Borčnik in Sloveniji priboril tretje zlato na igrah.

Judoisti so danes končali sredozemski program, nastopila sta še dva Slovenca in se prek repasažov prebila v boj za bronasti medalji. Patricija Brolih (do 78 kg) jo je dobila po zmagi proti Alžirki Kaouthar Oulalla, Vito Dragić (nad 100 kg) pa je ostal brez nje, potem ko je izgubil s Špancem Angelom Parro Labajoso.



Bron si je priborila tudi taekwondistka Dunja Lemajič, ki je v kategoriji do 67 kg prišla do polfinala, tam pa jo je premagala Hrvatica Matea Jelić.

Rokometašice pa so danes igrale polfinale. Njihove tekmice so bile Črnogorke, Slovenija pa je dvoboj izgubila s 23:26 (13:12) in se bo tako v soboto borila za bron.

Članki iz rubrike