andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 23.06.2018 17:58:49

Luka Božič na Slovaškem tik pod zmagovalnim odrom

Luka Božič
Arsen Perić
Slalomisti na divjih vodah ta konec tedna v Liptovskem Mikulašu tekmujejo na uvodni tekmi svetovnega pokala v letošnjem letu. Prvi dan finalnih odločitev je za najboljši slovenski dosežek poskrbel kanuist Luka Božič, ki je zasedel četrto mesto. V finalu je veslala tudi kajakašica Eva Terčelj in bila sedma.

Na progi, ki je leta 2016 gostila člansko evropsko prvenstvo, je v finalu kanuistov za najboljši slovenski rezultat dneva poskrbel Luka Božič, ki je priveslal do četrtega mesta. Od zmagovalnih stopničk ga je ločilo 22 stotink sekunde. Primorec je bil edini slovenski finalist med kanuisti. Benjamin Savšek je namreč v polfinalu zasedel enajsto mesto ter za eno mesto oziroma za pičlih sedem stotink sekunde zgrešil uvrstitev v finale, zmagovalec kvalifikacij Jure Lenarčič pa je z dotikom polfinalno vožnjo končal na 19. mestu.

Zmagal je Nemec Sideris Tasiadis, pred Slovakom Alexandrom Slafkovskim in Britancem, sicer letošnjim evropskim prvakom, Ryanom Westleyjem.


Dve predstavnici je imela Slovenija v polfinalu kajakašic. Urša Kragelj je po tretjem mestu v kvalifikacijah tokrat na progi naredila dva dotika, kar ji je prineslo dodatne štiri kazenske sekunde, odneslo pa uvrstitev v finale. Na koncu je bila sedemnajsta. Boljše se je odrezala Eva Terčelj, ki je bila po kvalifikacijskem nastopu deseta. V polfinalu je tokrat dosegla osmi čas, v finalu pa je bila uvrščena mesto višje, torej na sedmo mesto.

Zlato kolajno si je priveslala Avstralka Jessica Fox, druga je bila Avstrijka Corinna Kuhnle, tretja pa Nemka, aktualna evropska prvakinja, Ricarda Funk.

V nedeljo bomo imeli v polfinalu kajakašev štiri predstavnike - Petra Kauzerja, Martina Srabotnika, Vida Kudra Marušiča in Nika Testena, medtem ko sta kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog izpadli v kvalifikacijah.

Članki iz rubrike