Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.06.2018 15:59:35

Federer in Čorić finalista v Halleju

Roger Federer
Reuters
Švicar Roger Federer in Hrvat Borna Čorić sta finalista teniškega turnirja ATP v nemškem Halleju. Federer, ki je v prejšnjem tednu dobil turnir v Stuttgartu, v Halleju pa napada 99. turnirsko zmago v karieri, je ugnal Američana Denisa Kudlo v dveh nizih s 7:6 (1) in 7:5. Čorić pa je dvoboj s Špancem Robertom Bautisto dobil po predaji slednjega.

Šestintridesetletni Federer je imel proti Kudli, ki se je na turnir uvrstil preko kvalifikacij, kar precej dela, preden je dosegel 20. zaporedno zmago na travi. "Vsekakor je to še vedno dobro ogrevanje. Za sabo imam lepo serijo," je dejal Švicar, ki pa teden dni pred začetkom turnirja v Wimbledonu še ni povsem zadovoljen s formo.

Nazadnje se je to videlo v osmini finala, kjer je v pravi kriminalki šele v treh nizih ugnal Francoza Benoita Paireja, pa tudi v nadaljevanju Švicar ni pokazal lahkotne igre, s katero tre tekmece. Preveč je bilo neizsiljenih napak. "Morda mi manjka trening. Trenutno enostavno veliko igram. Predvsem z osnovne linije mi manjka pravi ritem in včasih se enostavno narobe gibljem po terenu. Še v Stuttgartu je bilo drugače," je še dejal Švicar, ki pa je danes v prelomnih trenutkih vendarle dobil odločilne točke. V podaljšani igri prvega niza je Švicar nasprotniki oddal le eno točko, v drugem nizu je z edinim odvzemom servisa dobil dvoboj.

Federer je v prvem krogu izločil najboljšega Slovenca Aljaža Bedeneta.


Bolj spočit bo v finalu Čorić. Ta je dvoboj z Bautisto dobil po petih igrah prvega niza in zaostanku 2:3. Španec se je poškodoval pri padcu in dvoboj predal.

* Izida:
- polfinale:
Roger Federer (Švi/1) - Denis Kudla (ZDA) 7:6 (1), 7:5;
Borna Čorić (CRO) - Roberto Bautista (Špa/4) 2:3, b.b.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike