Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 23.06.2018 11:28:25

OBUPANI Boris Becker ali kako se izogniti stečaju: Prejel sem ga iz njegovih rok. Verjamem, da je pravi!

Reuters
Nekdanji teniški vztraja, da nima ponarejenega dokumenta.

Boris Becker vztraja, da poseduje diplomatski potni list Srednjeafriške republike. Iz kabineta ministrstva za zunanje zadeve Srednjeafriške republike so sicer sporočili, da je diplomatski potni list, s pomočjo katerega se je Nemec skliceval na diplomatsko imuniteto, ponaredek.

V pogovoru za BBC je Becker dejal: "Potni list sem prejel iz rok ambasadorja. S predsednikom Srednjeafriške republike sem večkrat osebno govoril. Dokument sem prejel na uradni slovesnosti. Verjamem, da je zato pravi."

Becker se sklicuje na diplomatsko imuniteto kot športni ataše za Srednjeafriško republiko, da bi se na sodišču v Londonu izognil stečajnemu postopku. Odvetniki nekdanje številke 1 svetovnega tenisa in trikratnega zmagovalca Wimbledona so na višjem sodišču v Londonu vložili dokumentacijo, v kateri se Becker v postopku pred sodiščem sklicuje na diplomatsko nedotakljivost pred sodnim pregonom kot posebni odposlanec Srednjeafriške republike za športne zadeve pri Evropski uniji. Kot je takrat navedel prek svojega pravnega zastopnika, z namenom, da se "čim prej konča ta farsa, da bi lahko znova normalno zaživel".

Iz kabineta ministrstva za zunanje zadeve Srednjeafriške republike pa so sporočili, da profil službe, ki jo je navedel Boris Becker na sodišču, sploh ne obstaja. Poleg tega podpis na dokumentih ni ministrov, za nameček pa serijska številka dokumenta sovpada s številkami skupine novih potnih listov, ki so bili ukradeni leta 2014, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Oglasil se je tudi minister za šport Srednjeafriške republike Sylvain Ngarso in dejal, da nimajo nobene informacije, da je Becker športni ambasador, in da če res ima potni list Srednjeafriške repubike, gre za ponaredek.

Becker, ki je v osemdesetih in devetdesetih letih osvojil šest turnirjev za veliki slam - tri v Wimbledonu, dva v Melbournu in enega v New Yorku -, je zašel v precejšnje denarne težave, ki pa jim po novem zapletu ni videti konca.

Značke: tenis, zanimivosti

Članki iz rubrike