kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.05.2018 19:51:34

Ceeref drugi, Nika zadnja

V Piranskem zalivu se je danes končal pokal Portoroža za razred jadrnic RC44. Dan preobratov je prinesel novega zmagovalca, britansko ekipo Team Aqua, slovenski Ceeref Igorja Laha je bil drugi, tretji pa francoski Aleph Racing. Ruska ekipa Team Nika, ki pluje pod slovensko zastavo, a na njej jadrajo trije Slovenci, je zaključila kot zadnja.

Če bi se dan zaključil po dveh, namesto treh plovih, bi se zmage veselili v taboru slovenskega Ceerefa, ki je po sobotnem skupnem drugem mestu z dobrim jadranjem v prvih dveh današnjih plovih prevzel vodstvo, so sporočili organizatorji. Na koncu pa je zmaga pripadla britanski ekipi. "Žal, prišli smo v primež, želeli smo ven, dobili kazen ... Se zgodi. Zmaga na tej regati je bil eden od ciljev sezone, nismo ga izpolnili, ampak mislim, da je tudi drugo mesto velik uspeh, glede na to, da so bile štiri barke znotraj dveh točk. Smo zadovoljni, a zmaga bi bila slajša," je tekmo pokomentiral Igor Lah.


Nekoliko manj sreče je imela ekipa Nike, ki je prvi dan končala na tretjem mestu, v naslednjih dneh imela nekaj smole in naredila nekaj napak ter končala kot zadnja. "Danes in včeraj smo dobro startali, a se je smola nadaljevala. Malo imamo težav s hitrostjo, saj imamo najstarejša jadra v floti, naše glavno jadro je staro že eno leto, kar ni ravno primerno za ta nivo jadranja. Drugače pa ne moremo, ker smo pogojeni s številom jader, in mi hranimo jadra za svetovno prvenstvo. Sigurno bi bilo z novimi jadri boljše. Po mojem mnenju, in to sem povedal tudi Deanu (Barkerju, taktik na Niki, op.a.), se preveč ukvarjamo z nastavitvami in premalo z jadranjem. Toliko o prednosti domačega terena, dodatno pa mi je težko, ker je Igor (Lah, op. a.) dobil kazen od nas, s tem pa izgubil prvo mesto. Dean najprej niti ni želel dati kazni, a se je (Ceeref, op.a.) toliko približal, da je Dean dvignil protestno zastavico. Tako da je Deanu zdaj res žal," je regato ocenil Mitja Margon.

Jadrnice razreda RC44 vsako leto obiščejo pet regatnih prizorišč. Prva letošnja regata je bila na Lanzaroteju na Kanarskih otokih, druga je bila portoroška, sledijo še švedski Marstrand, portugalski Cascaisu in zaključek na Malti.

Značke: jadranje, sta

Članki iz rubrike