Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

slakonja1 Svet24.si

Novo življenje Klemna Slakonje

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

STA
STA
0 13.05.2018 17:50:34

Kruder in Vezonik po Moskvi skupaj na stopničkah tudi na Kitajskem

vszi
Slovenska športna plezalca Jernej Kruder in Gregor Vezonik sta osvojila stopničke na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v kitajskem Taianu. Kruder se je v nedeljskem finalu uvrstil na drugo mesto, Vezonik pa je bil za popolni slovenski dan na Kitajskem tretji. Boljši od Slovencev je bil le Izraelec Alex Khazanov za krstno zmago.

Slovenca sta v finalu najboljše šesterice ubranila izhodiščna položaja, ki sta si ju priborila v polfinalu, in še drugič v tej sezoni vpisala dvojne stopničke. Pred tem sta skupaj stopila na zmagovalni oder tudi v Moskvi, kjer sta se prav tako veselila uvrstitve na drugo in tretje mesto.

"Najbolj primeren komentar bi bil isti kot po prejšnjih tekmah, da sem zelo presenečen, da se to dogaja in da se uvrščam v finale zaporedoma in nato osvajam tudi stopničke. Z vsako rundo sem presenečen in zadovoljen sam s sabo, da pridem najprej v polfinale in nato v finale in na koncu se potem, tako kot danes, zgodijo še stopničke. Res ne pomnim, kdaj je bilo nazadnje, da bi katerokoli od tekmovalcev držal tako dobro formo in rezultate skozi celo sezono," je po polovici balvanske sezone zadovoljen najboljši slovenski balvanist.

Kruder je v življenjski formi in tako dober še ni bil nikoli. Po štirih tekmah ima na svojem računu štiri uvrstitve v finale ter najboljši izkupiček za vodstvo v moški karavani svetovnega pokala v balvanih.

"Sem zelo užival v balvanih in plezanju, bil sem zelo zbran, a sem na zadnjem balvanu, ki je odločal o vsem, naredil majhno napako, padel z vrha in nisem več mogel ponoviti tistega pravega razpoloženja ter sem ostal na drugem mestu, kar pa me vseeno zelo veseli. Le Alexu je uspelo nagruntat, kaj je treba narediti in je s tem dobil, kar je hotel," je razplet tekme podoživel 27-letni Celjan, ki je premierno zmago vpisal že takoj na začetku, na uvodni tekmi v švicarskem Meiringenu, najslabši, šesti, je bil v kitajskem Chongqingu.


"Dva Slovenca sva spet skupaj na stopničkah, kar je bilo prejšnja leta nepredstavljivo, zdaj pa vedno znova lepo," je nov dosežek pospremil 22-letni Vezonik, ki pred to sezono še ni bil na stopničkah, letos pa kar dvakrat.

"Danes pa res mislim, da smo vsi veseli in zadovoljni. Super je. V svetovnem pokalu nas je toliko tekmovalcev, ki lahko pridemo na štenge. Da se ti poklopi, je odvisno od sreče in dnevne forme. Vesel sem, da mi je spet uspelo. V Moskvi sem bil zelo zadovoljen in vesel ter sem si želel, da bi mi še kdaj uspelo, ker je res težko. Zdaj sem samo še vesel, ko vidim, da gre. Upam, da bo letos še kakšen tak rezultat. Prevevata me še dodatno zadovoljstvo in sreča, ker je uspelo tudi najinemu prijatelju Alexu, s katerim se dosti družimo tudi izven tekmovanj," je še dejal Vezonik, po novem peti v seštevku sezone.

Od preostalih Slovencev je Katja Kadić osvojila končno sedmo mesto, Anže Peharc je bil 16.

V ženskem finalu je dvojna zmaga tako kot v Chongqingu pripadla Japonkama. Zmagala je Akiyo Noguchi, druga je bila Miho Nonaka, tretje mesto je vpisala Francozinja Fanny Gibert.

Do naslednje tekme svetovnega pokala v balvanih v Tokiu, kjer bo leta 2020 športno plezanje doživelo svojo olimpijsko premiero, sledi tritedenski premor z vmesno postajo naslednjo soboto v Ljubljani z balvanskim spektaklom Triglav The Rock, na katerem Kruder napoveduje zmago.

Članki iz rubrike