favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.05.2018 14:32:12

V Tacnu še zadnji izbirni tekmi slaloma na divjih vodah

Bobo
Medtem ko najboljša slalomista na divjih vodah Benjamin Savšek in Peter Kauzer pred zadnjima izbirnima tekmama, ki bosta to soboto in nedeljo v Tacnu, lažje dihata, saj sta si neuradno že priveslala mesti v reprezentanci, se v moškem kajaku in kanuju prihajajoči vikend še obetajo razburljivi boji za preostala mesta, ki prinašajo mednarodne nastope.

Kdo si bo priveslal mesta v reprezentanci za evropsko prvenstvo v začetku junija v Pragi in tekme svetovnega pokala, bo dokončno znano šele v nedeljo po četrti izbirni tekmi, na uradno potrditev imen novih/starih reprezentantov pa bo potrebno počakati še kakšen dan več, saj bo moral predlagano ekipo potrditi še strokovni svet Kajakaške zveze Slovenije.

V ženskem kajaku kaže, da večjih presenečenj ne bo in da bosta v ekipi znova olimpijki Eva Terčelj in Urša Kragelj, ki sta bili pri vrhu na uvodnih tekmah. Nekoliko bolj zapletena situacija je trenutno med kanuistkami, kjer se izkušenejšima Nini Bizjak in Alji Kozorog hitro približujejo tudi mlajše tekmovalke, predvsem Lea Novak in Eva Alina Hočevar.



Tekmovalci in tekmovalke bodo pridobili štiri rezultate izbirnih tekem, na koncu pa bodo upoštevani najboljši trije. Tretja in četrta izbirna tekma bosta na sporedu to soboto in nedeljo v Tacnu. Tako v soboto kot nedeljo je začetek tekmovanja predviden za 10.30, finalna vožnja pa se bo začela ob 12. uri.

Ob koncu izbirnih tekem v slalomu na divjih vodah se bodo na savske brzice podali še tekmovalci in tekmovalke v ekstremnem slalomu na divjih vodah, ki po konceptu tekmovanja najbolj spominja na smučarski kros s Filipom Flisarjem. Tekmovanje bo štelo za državno prvenstvo v ekstremnem slalomu na divjih vodah. Ob 16. uri bodo na sporedu kvalifikacijske vožnje na čas, na podlagi katerih bodo določili tekmovalne skupine, ob 17. uri pa se bo začel glavni tekmovalni del z vožnjami na izpadanje.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike