favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 20.04.2017 13:50:53

Veslači se bodo konec tedna predstavili na Bledu

V soboto in nedeljo, 22. in 23. aprila 2017, bo Blejsko jezero gostilo že 58. Prvomajsko regato, ki služi tudi kot pregledna oziroma kriterijska za sestavo reprezentančnih posadk. Letos je za tekmovanje prijavljenih 150 tekmovalcev iz vseh sedmih slovenskih klubov.

Že tradicionalno bodo v soboto nastopali v enojcih, a letos ta del ne šteje za državno prvenstvo, v nedeljo pa v večjih čolnih.


Selektor Iztok Čop bo tako po uvodni mednarodni regati v Zagrebu dobil še boljši pregled nad trenutno pripravljenostjo kandidatov za reprezentance v vseh treh starostnih kategorijah. Za prvo tekmo svetovnega pokala v Beogradu (5.-7. maja) je sicer že določil potnike, tam bodo tako nastopili Rajko Hrvat v lahkem enojcu, Aleš Jalen in Marko Bolha v lahkem dvojnem dvojcu ter Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu.

Vseh pet bo nastopilo tudi na Prvomajski regati. V soboto se bodo tako pomerili v enojcih, v nedeljskem programu pa v čolnih, v katerih bodo tudi nastopili v Beogradu, dobre predstave pa so že prikazali na zagrebški regati pred dvema tednoma.

Značke: veslanje, sta

Članki iz rubrike